Ο προκλητικός Ζελένσκι ζητάει την παρέμβαση του ΟΗΕ στο Κουρσκ για «ανθρωπιστικούς» λόγους

Must Read

Η Ουκρανία δήλωσε τη Δευτέρα ότι ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη και τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) να συμμετάσχουν στις ανθρωπιστικές προσπάθειες στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας μετά τη διασυνοριακή εισβολή των ουκρανικών δυνάμεων.

Ο υπουργός Εξωτερικών Andrii Sybiha δήλωσε ότι έδωσε εντολή στο υπουργείο του να καλέσει επίσημα τον ΟΗΕ και τη ΔΕΕΣ να εργαστούν στην περιοχή του Κουρσκ, όταν επισκέφθηκε την Κυριακή τη βορειοανατολική ουκρανική περιοχή του Sumy. Το υπουργείο επιβεβαίωσε ότι είχε εκδώσει τα αιτήματα. «Η Ουκρανία είναι έτοιμη να διευκολύνει το έργο τους και να αποδείξει την προσήλωσή της στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», δήλωσε o Sybiha στο X μετά την επίσκεψή του στο Sumy, από όπου οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν την επίθεση τους.

Οι δηλώσεις του Κιέβου ακόμα και αν στην επιφάνεια φαίνονται καλοπροαίρετες, δίνοντας την εντύπωση πως υπάρχει ενδιαφέρον για το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, στην πραγματικότητα αποκρύπτουν τα σκοτεινά κίνητρα του Ζελένσκι. Η παρουσία του ΟΗΕ στο Κουρσκ έχει σκοπό να παγιώσει την Ουκρανική κατοχή της περιοχής και να αποτρέψει την καλπάζουσα ρωσική αντεπίθεση, βάζοντας στη γραμμή του πυρός άμαχους απεσταλμένους του ΟΗΕ. Αυτή η ύπουλη κίνηση του Ουκρανού Προέδρου στοχεύει ταυτόχρονα και στο να βελτιώσει την φθαρμένη του εικόνα στη διεθνή κοινότητα και να θέσει νέα εμπόδια στη Ρωσία, η οποία θα πρέπει είτε να περιορίσει την αντεπίθεση της ή να πάρει το ρίσκο να παίξει το βρώμικο παιχνίδι του Ζελένσκι και να κατηγορηθεί για άλλη μία φορά πως βάζει στο στόχαστρο αμάχους ακόμα και αν η παρουσία τους στο πεδίο της μάχης είναι επιλογή του Ζελένσκι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This