«Παγώνει» τις προσλήψεις η Boeing και ετοιμάζει διαθεσιμότητα για τους υπαλλήλους της!

Περισσότεροι από 30.000 εργαζόμενοι της εταιρείας σε απεργία για 4η μέρα

Must Read

Η αμερικανική εταιρεία αεροναυπηγικής Boeing, ανακοίνωσε ότι λαμβάνει μέτρα για να διαφυλάξει τη ρευστότητά της και ενώ από την Παρασκευή είναι αντιμέτωπη με μεγάλη απεργία που έχει παραλύσει την παραγωγή των αεροσκαφών 737 MAX kai 777.

Σύμφωνα με το μήνυμα που απέστειλε στους υπαλλήλους ο Μπράιαν Γουέστ, ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου, η εταιρεία αποφάσισε να παγώσει όλες τις προσλήψεις, ετοιμάζεται να μειώσει δραστικά τα έξοδα ανεφοδιασμού και εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει σε διαθεσιμότητα εργαζομένους της «εντός των επόμενων εβδομάδων».

Περισσότεροι από 30.000 εργαζόμενοι, που κατασκευάζουν αεροσκάφη της εταιρείας στα εργοστάσιά της στις δυτικές ΗΠΑ, συνεχίζουν την απεργία τους για τέταρτη ημέρα σήμερα.

«Ξέρω ότι αυτές οι ενέργειες θα προκαλέσουν αβεβαιότητα και ανησυχία. Αυτή η απεργία θέτει σε κίνδυνο την ανάκαμψή μας και πρέπει να λάβουμε τα αναγκαία μέτρα για να διαφυλάξουμε τη ρευστότητα και να διασφαλίσουμε το κοινό μας μέλλον», πρόσθεσε ο Γουέστ.

Οι διαπραγματευτές της εταιρείας και του συνδικάτου θα ξαναρχίσουν αύριο Τρίτη τις συνομιλίες για τη νέα σύμβαση εργασίας. Την περασμένη εβδομάδα η Διεθνής Ένωση Μηχανικών και Εργαζομένων Αεροδιαστημικής (IAM), το μεγαλύτερο συνδικάτο της Boeing, απέρριψε την πρόταση που περιλάμβανε μισθολογικές αυξήσεις ύψους 25% μέσα σε μια τετραετία αλλά χωρίς ετήσιο μπόνους αποδοτικότητας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This