Γεωργία: Πέρασε το νομοσχέδιο που περιορίζει τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+

Must Read

Το κείμενο του νόμου «περί οικογενειακών αξιών» που περιορίζει τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ ψήφισε σήμερα το κοινοβούλιο της Γεωργίας, με τους 84 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Το Γεωργιανό Όνειρο να το υπερψηφίζουν, καθιστώντας το νόμο του κράτους.

Ο νέος αυτός νόμος, ο οποίος είναι αντίστοιχος με τον ισχύοντα στην Ρωσία, απαγορεύει «την προπαγάνδιση των ομοφυλικών και των αιμομικτικών σχέσεων» στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τις τηλεοπτικές εκπομπές, καθώς και τις «συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που προωθούν τις ομοφυλικές σχέσεις». Η γεωργιανή αντιπολίτευση μποϊκόταρε την ψηφοφορία, καταγγέλλοντας την υπερσυντηρητική και αντιδυτική στροφή της κυβέρνησης, γεγονός που προϊδεάζει για αναμόχλευση της έντασης στη χώρα, εν όψει και των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών της 26ης Οκτωβρίου.

Στη Ρωσία, παρόμοιος νόμος που απαγορεύει την «προπαγάνδα ΛΟΑΤΚΙ» ψηφίσθηκε εδώ και δέκα περίπου χρόνια και έκτοτε έχει διευρυνθεί, αφού η Μόσχα πρόσθεσε το «διεθνές κίνημα ΛΟΑΤΚΙ» στην λίστα των «τρομοκρατικών και εξτρεμιστικών» οργανώσεων. Το κυβερνών κόμμα της Γεωργίας κατηγορείται ότι ενισχύει όλο και περισσότερο τη «στροφή» του προς την Μόσχα, παρά τον πόλεμο της Ρωσίας στη χώρα το 2008, και ότι «αντλεί έμπνευση» από τους κατασταλτικούς ρωσικούς νόμους.

Μάλιστα, τους τελευταίους μήνες στη Γεωργία έλαβαν χώρα μαζικές διαδηλώσεις κατά του νόμου «περί ξένης επιρροής», αντιγραφή του ρωσικού νόμου «περί ξένων πρακτόρων», στον οποίο στηρίχθηκε η καταστολή κάθε αντιπολιτευόμενης φωνής στην Ρωσία. Πρόκειται για έναν ακόμη νόμο που έχει, επίσης, επικριθεί δριμύτατα από τη Δύση, με τη γεωργιανή αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση πως η συνεχόμενη προσέγγιση με τη Μόσχα θέτει σε κίνδυνο την προοπτική της ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημειώνεται πως τον περασμένο Δεκέμβριο η Γεωργία έλαβε το στάτους της υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ χώρας, αλλά οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη. Η Γεωργία επιδιώκει, παράλληλα, την ένταξή της και στο ΝΑΤΟ.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This