Τραμπ: «Είναι επικίνδυνη δουλειά να είσαι πρόεδρος, μόνο οι σημαντικοί γίνονται στόχος πυροβολισμών»

«Στη ρητορική τους οφείλεται το γεγονός ότι με πυροβολούν όταν εγώ είμαι αυτός που θα σώσει τη χώρα και εκείνοι αυτοί που θα την καταστρέψουν»

Must Read

«Μόνο οι σημαντικοί πρόεδροι γίνονται στόχος πυροβολισμών», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ χθες (17/09) ενώπιον υποστηρικτών του στο Φλιντ του Μίσιγκαν, δύο ημέρες μετά τη δεύτερη απόπειρα κατά της ζωής του. Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος επέστρεψε στην προεκλογική εκστρατεία σε μια πόλη που αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις από το κλείσιμο αυτοκινητοβιομηχανιών.




 

«Είναι επικίνδυνη δουλειά να είσαι πρόεδρος. Είναι κάπως επικίνδυνη. Ξέρετε, πιστεύουν ότι το να οδηγείς αγωνιστικό αυτοκίνητο είναι επικίνδυνο. Όχι. Πιστεύουν ότι το ροντέο είναι αρκετά τρομακτικό, σωστά; Όχι. Αυτή είναι επικίνδυνη δουλειά (σ.σ. το να είσαι πρόεδρος)» είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Τραμπ είπε στους συγκεντρωμένους υποστηρικτές του ότι έλαβε χθες ένα τηλεφώνημα από την αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές, την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, το οποίο χαρακτήρισε «πολύ, πολύ ωραίο, το εκτιμάμε».

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επεσήμανε από την πλευρά του ότι η Χάρις, που βρίσκεται στην Πενσιλβάνια – μια πολιτεία κλειδί για τις εκλογές, όπως και το Μίσιγκαν—πήρε τηλέφωνο τον Ρεπουμπλικάνο «για να του πει προσωπικά ότι χαίρεται που είναι σώος και αβλαβής». Η συνομιλία τους ήταν «εγκάρδια και σύντομη», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

«Του είπα αυτό που δήλωσα και δημοσίως: δεν υπάρχει θέση για τη βία στη χώρα μας», υπογράμμισε η Κάμαλα Χάρις σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Φιλαδέλφεια στην ένωση Αφροαμερικανών δημοσιογράφων NABJ, σχολιάζοντας το τηλεφώνημα.

Ωστόσο νωρίτερα ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News κατηγόρησε τη ρητορική των Δημοκρατικών και της Χάρις για την επίθεση εναντίον του. «Εξαιτίας της ρητορικής της κομμουνιστικής αριστεράς οι σφαίρες σφυρίζουν και αυτό απλώς θα επιδεινωθεί», κατήγγειλε ο Τραμπ, αν και απέφυγε να επαναλάβει τις κατηγορίες αυτές κατά την προεκλογική συγκέντρωση στο Φλιντ.

«Στη ρητορική τους οφείλεται το γεγονός ότι με πυροβολούν όταν εγώ είμαι αυτός που θα σώσει τη χώρα και εκείνοι αυτοί που θα την καταστρέψουν», τόνισε στο Fox News.

Οι υποστηρικτές του Τραμπ δηλώνουν από την πλευρά τους ότι οι επιθέσεις εναντίον του έχουν ενισχύσει την αποφασιστικότητά τους να τον ψηφίσουν. «Θέλουν να σκοτώσουν τον Τραμπ για να μην μπορέσει να υπηρετήσει δεύτερη θητεία», δήλωσε ο 71χρονος Ντόναλντ Όουεν που παρακολούθησε την προεκλογική συγκέντρωση στο Φλιντ. «Αν κάποιος πυροβολήσει τον Τραμπ, εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα τρέξω για να σταματήσω τις σφαίρες», πρόσθεσε.

Στο στόχαστρο της μυστικής υπηρεσίας των ΗΠΑ ο Μασκ μετά τις δηλώσεις του για Μπάιντεν-Χάρις

Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ δήλωσε τη Δευτέρα ότι έλαβε γνώση μιας ανάρτησης του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, στην οποία συλλογίζεται την απουσία απόπειρας δολοφονίας του προέδρου Τζο Μπάιντεν και της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις.

Ο Μασκ, στον οποίο ανήκει η πλατφόρμα, ανέβασε την ανάρτηση μετά τη σύλληψη την Κυριακή ενός άνδρα που ήταν ύποπτος ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Ρεπουμπλικανό πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο γήπεδό του στο Γουέστ Παλμ Μπιτς. Υποστηρικτής του Τραμπ και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ο Μασκ έγραψε την Κυριακή: «Και κανείς δεν προσπαθεί καν να δολοφονήσει τους Μπάιντεν/Καμάλα», κλείνοντας την ανάρτηση με ένα εμότζι που έχει σηκωμένο φρύδι. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος ο Μασκ διέγραψε στην συνέχεια την ανάρτηση του.

Γρήγορα επικρίθηκε από χρήστες του Χ από την αριστερά και τη δεξιά, οι οποίοι δήλωσαν ότι ανησυχούσαν ότι τα λόγια του προς σχεδόν 200 εκατομμύρια οπαδούς θα μπορούσαν να υποκινήσουν τη βία κατά του Μπάιντεν και της Χάρις. Ο Μασκ διέγραψε την ανάρτηση, αλλά η Μυστική Υπηρεσία, επιφορτισμένη με την προστασία των νυν και πρώην προέδρων, αντιπροέδρων και άλλων αξιοσημείωτων αξιωματούχων, έλαβε γνώση.

«Η Μυστική Υπηρεσία γνωρίζει την ανάρτηση του Έλον Μασκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και, ως πρακτική, δεν σχολιάζουμε θέματα που αφορούν προστατευτικές πληροφορίες», δήλωσε εκπρόσωπος στο Reuters σε ηλεκτρονικό μήνυμα. «Μπορούμε, ωστόσο, να πούμε ότι η Μυστική Υπηρεσία ερευνά όλες τις απειλές που σχετίζονται με τους προστατευόμενους μας».

Φαίνεται πως οι ευαισθησίες της μυστικής υπηρεσίας είναι ιδιαίτερα αυξημένες όταν πρόκειται για τον Τζο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις, αν η υπηρεσία ενδιαφερόταν τόσο και για τον Τραμπ ενδεχομένως αυτή τη στιγμή δεν θα είχε έρθει αντιμέτωπος δύο φορές με τον θάνατο.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This