Φόβοι Μπλίνκεν για κλιμάκωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή μετά τις εκρήξεις στον Λίβανο

Επιμελώς πάντως απέφυγε να αναφέρει το ποιος πιστεύουν οι ΗΠΑ ότι βρίσκεται πίσω από τις συνεχείς εκρήξεις

Must Read

Την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ταξίδευε προς Κάιρο για να συναντήσει υψηλόβαθμους Αιγύπτιους αξιωματούχους σε μια νέα προσπάθεια για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ενημερώθηκε για το κύμα εκρήξεων στον Λίβανο, σε χιλιάδες βομβητές που ανήκαν σε μέλη της Χεζμπολάχ.

Ο Μπλίνκεν δεν έκρυψε τους φόβους του για κλιμάκωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις εκρήξεις στον Λίβανο, στη συνέντευξη Τύπου με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, είπε πως οι ΗΠΑ εξακολουθούν να συγκεντρώνουν στοιχεία, όμως δεν είναι προς το συμφέρον κανενός η διεύρυνση της σύγκρουσης: «Είναι επιτακτική ανάγκη όλα τα μέρη να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια που θα μπορούσε να κλιμακώσει τη σύγκρουση».

Επιμελώς πάντως απέφυγε να αναφέρει το ποιος πιστεύουν οι ΗΠΑ ότι βρίσκεται πίσω από τις συνεχείς εκρήξεις.

Ο Μπλίνκεν είπε ότι εστιάζει στην εξασφάλιση συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που θα φέρει ηρεμία και στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, αποκαλύπτοντας ότι 15 από τις 18 παραγράφους συγκεκριμένης συμφωνίας έχουν συμφωνηθεί από όλα τα μέρη.

«Έχουμε δει ότι στον ενδιάμεσο χρόνο, μπορεί να υπάρξει ένα συμβάν — κάτι που καθιστά πιο δύσκολη τη διαδικασία, που απειλεί να την επιβραδύνει, να τη σταματήσει, να την εκτροχιάσει– και οτιδήποτε τέτοιας φύσης, εξ ορισμού, πιθανόν δεν είναι καλό σε ό,τι αφορά την επίτευξη του αποτελέσματος που θέλουμε το οποίο είναι η κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ακόμη ο Μπλίνκεν.

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This