Τσέρνομπιλ: Αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας από φωτιά κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο

Εντοπίστηκαν ανεβασμένες τιμές ραδιενεργού καισίου (Cs-137)

Must Read

Συναγερμός έχει σημάνει για τα ανεβασμένα επίπεδα ραδιενέργειας στο πυρηνικό σταθμό του Τσέρνομπιλ στην Ουκρανία. Η Νορβηγία απέδωσε τις αυξημένες τιμές ραδιενεργού καισίου (Cs-137), που εντοπίστηκαν κοντά στα σύνορα με την Ρωσία στην Αρκτική, σε δασική πυρκαγιά.

Η νορβηγική Αρχή για την Ραδιενέργεια και την Πυρηνική Ασφάλεια (DSA) ανέφερε ότι ανίχνευσε αυξημένα επίπεδα ραδιενεργού καισίου στο Σβάνχβοντ την περίοδο 9 έως 16 Σεπτεμβρίου και στο Βικσγιοεφγιέλ το διάστημα 5 έως 12 Σεπτεμβρίου, αλλά τα επίπεδα δεν εξέθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπους ή το περιβάλλον.

Η Αρχή Ραδιενέργειας και Πυρηνικής Ενέργειας της Φινλανδίας αναφέρει επίσης σε ανακοίνωσή της ότι ανιχνεύθηκαν ελαφρώς πιο υψηλά επίπεδα ραδιενεργού καισίου και στους 6 σταθμούς της συλλογής. «Οι ποσότητες που ανιχνεύθηκαν είναι πολύ μικρές. Το υψηλότερο επίπεδο που παρατηρήθηκε τώρα είναι τα 11 μικρομπεκερέλ ανά κυβικό μέτρο ενώ οι κανονικές μετρήσεις στους σταθμούς είναι μικρότερες του ενός μιρκομπεκερέλ ανά κυβικό μέτρο».

Προσθέτει, δε, ότι ο μέσος όρος συγκέντρωσης ραδονίου στα φινλανδικά σπίτια είναι 90 μπεκερέλ ανά κυβικό μέτρο, ένα εκατομμύριο φορές υψηλότερο.

«Συνεπώς, πρόκειται πράγματι για μικροσκοπικές ποσότητες» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This