FBI: Ιρανοί χάκερ προσέγγισαν την ομάδα του Μπάιντεν για να τους πουλήσουν απόρρητα δεδομένα του Τραμπ

Η Ομάδα του Προέδρου αρνήθηκε την πρόταση των Χάκερς, σύμφωνα πάντα με την Αρχή

Must Read

Ιρανοί χάκερ προσπάθησαν να πουλήσουν στην εκστρατεία του προέδρου Τζο Μπάιντεν πληροφορίες που είχαν κλαπεί από την εκστρατεία του αντιπάλου Ντόναλντ Τραμπ, στέλνοντας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε άτομα που συνδέονταν με τον τότε υποψήφιο των Δημοκρατικών, σε μια προσπάθεια να παρέμβουν στις εκλογές του 2024.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι κάποιος από τους παραλήπτες ανταποκρίθηκε, δήλωσαν οι αξιωματούχοι, και αρκετοί οργανισμοί μέσων ενημέρωσης που δήλωσαν ότι τους πλησίασαν επίσης με κλεμμένο υλικό δεν το δημοσίευσαν. Η προεκλογική εκστρατεία της Καμάλα Χάρις χαρακτήρισε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Ιράν «ανεπιθύμητη και απαράδεκτη κακόβουλη δραστηριότητα», τα οποία έλαβαν μόνο λίγοι άνθρωποι που τα θεώρησαν ως spam ή απόπειρες phishing.

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα ελήφθησαν πριν αναγνωριστεί δημοσίως η παραβίαση της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι παραλήπτες των μηνυμάτων γνώριζαν την προέλευσή τους. Η ανακοίνωση είναι η τελευταία προσπάθεια της αμερικανικής κυβέρνησης να επισημάνει αυτό που οι αξιωματούχοι λένε ότι είναι το θρασύτατο, συνεχιζόμενο έργο του Ιράν για παρέμβαση στις εκλογές, συμπεριλαμβανομένης μιας εκστρατείας hack-and-leak που το FBI και άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες συνέδεσαν τον περασμένο μήνα με την Τεχεράνη. 

Σε αυτή την περίπτωση, οι χάκερ έστειλαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα τέλη Ιουνίου και στις αρχές Ιουλίου σε άτομα που είχαν σχέση με την προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν πριν αυτός αποσυρθεί. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου «περιείχαν ένα απόσπασμα από κλεμμένο, μη δημόσιο υλικό από την προεκλογική εκστρατεία του πρώην προέδρου Τραμπ ως κείμενο στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου», σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν το FBI, το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών. Το FBI ενημέρωσε τους συνεργάτες του Τραμπ εντός των τελευταίων 48 ωρών ότι πληροφορίες που είχαν χακαριστεί από το Ιράν είχαν σταλεί στην προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της προεκλογικής εκστρατείας που του παραχωρήθηκε ανωνυμία για να μιλήσει λόγω της ευαίσθητης φύσης της έρευνας.

Η εκπρόσωπος Τύπου της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Καρολάιν Λέβιτ, χαρακτήρισε την προσπάθεια να δοθούν κλεμμένες πληροφορίες στην εκστρατεία του Μπάιντεν «περαιτέρω απόδειξη ότι οι Ιρανοί παρεμβαίνουν ενεργά στις εκλογές» για να βοηθήσουν την Χάρις. Αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών έχουν δηλώσει ότι το Ιράν αντιτίθεται στην επανεκλογή του Τραμπ, θεωρώντας τον πιο πιθανό να αυξήσει την ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης. Η κυβέρνηση του Τραμπ τερμάτισε μια πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, επέβαλε εκ νέου κυρώσεις και διέταξε τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολειμανί, μια πράξη που ώθησε τους ηγέτες του Ιράν να ορκιστούν εκδίκηση.

Φαίνεται πως το Ιράν ανήκει στις χώρες που έχουν πολλά να χάσουν από μια επανεκλογή Τραμπ και τώρα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την πιο «διαχειρίσιμη» Χάρις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This