Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ: Καταγγελίες για βιασμό για τον ιδρυτή των Harrod’s από εργαζόμενες

Μαρτυρίες από περισσότερες από 20 γυναίκες πρώην εργαζόμενες

Must Read

Πριν από ένα χρόνο απεβίωσε στην ηλικία των 94 ετών, ο ισχυρός επιχειρηματίας και ιδρυτής των Harrod’s, Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ. Ωστόσο, σε καταγγελία σε βάρος του προχώρησαν πέντε γυναίκες, οι οποίες ανέφεραν πως βιάστηκαν όσο εργάζονταν στο πολυτελές πολυκατάστημα του Λονδίνου.




Τη σχετική είδηση για τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ γνωστοποίησε το BBC, που άκουσε μαρτυρίες από περισσότερες από 20 γυναίκες πρώην εργαζόμενες. Ανέφεραν ότι ο δισεκατομμυριούχος τους επιτέθηκε σεξουαλικά και τις βίασε.

Το ντοκιμαντέρ και το podcast «Αλ Φαγέντ: Το Αρπακτικό στα Harrods» συγκέντρωσε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι, κατά τη διάρκεια της ιδιοκτησίας του δισεκατομμυριούχου, το Harrods όχι μόνο δεν παρενέβη, αλλά βοήθησε στη συγκάλυψη των καταγγελιών για κακοποίηση.

«Έκανα προφανές ότι δεν ήθελα να συμβεί αυτό. Δεν έδωσα συναίνεση. Ήθελα απλώς να τελειώσει», λέει μια από τις γυναίκες, η οποία λέει ότι ο Αλ Φαγιέντ τη βίασε στο διαμέρισμά του στο Park Lane.

Μια άλλη γυναίκα λέει ότι ήταν έφηβη βιάστηκε στη διεύθυνση Mayfair. «Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ ήταν ένα τέρας, ένα σεξουαλικό αρπακτικό χωρίς καμία απολύτως ηθική πυξίδα», λέει, προσθέτοντας ότι όλο το προσωπικό των Harrods ήταν τα «παιχνίδια» του.

«Ήμασταν όλοι τόσο φοβισμένοι. Καλλιεργούσε τον φόβο. Αν έλεγε «πήδα» οι υπάλληλοι θα ρωτούσαν «πόσο ψηλά».

Ο Αλ Φαγιέντ αντιμετώπισε κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης όσο ήταν ζωντανός, αλλά οι ισχυρισμοί που έρχονται τώρα στην δημοσιότητα είναι πρωτοφανούς κλίμακας και σοβαρότητας. Το BBC πιστεύει ότι πολλές περισσότερες γυναίκες μπορεί να έχουν δεχτεί επίθεση.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This