Η γερμανική κυβέρνηση διαψεύδει ότι ανέστειλε τις άδειες για εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Must Read

Η γερμανική κυβέρνηση διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι έχει αναστείλει τις άδειες για εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ – παρά τις αναφορές που κυκλοφορούν ότι οι εξαγωγές από τη Γερμανία έχουν σταματήσει.

«Δεν υπάρχει απαγόρευση των εξαγωγών όπλων προς το Ισραήλ και δεν θα υπάρξει καμία απαγόρευση», δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομίας στο πρακτορείο ειδήσεων dpa. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αποφασίζει για τις εξαγωγές όπλων κατά περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψη το ανθρωπιστικό δίκαιο και την τρέχουσα κατάσταση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Την Τετάρτη, το Reuters ανέφερε ότι η Γερμανία σταμάτησε τις νέες εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ λόγω νομικών αμφισβητήσεων, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στο Υπουργείο Οικονομίας. Διάφορες άλλες αναφορές έχουν εμφανιστεί που υποστηρίζουν ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει αλλάξει τη θέση της σχετικά με την προμήθεια όπλων στο Ισραήλ. Από τον Μάρτιο, δεν έχουν εκδοθεί άλλες άδειες για εξαγωγές όπλων, ενώ οι αριθμοί μειώθηκαν τους προηγούμενους μήνες, θέτοντας ουσιαστικά όλες τις πωλήσεις σε αναστολή, ανέφερε ο εγχώριος Τύπος.

Ο όγκος των εξαγωγών έχει μειωθεί απότομα από το προηγούμενο έτος – από 326 εκατ. ευρώ σε 14,5 εκατ. ευρώ από τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους. Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας της Γερμανίας – το οποίο συνεδριάζει μυστικά και προεδρεύεται από τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς – εγκρίνει συνήθως τις εξαγωγές όπλων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων προς το Ισραήλ. Ο Σολτς ήταν προηγουμένως επιφυλακτικός όσον αφορά την επιβεβαίωση του κατά πόσον η Γερμανία θα συνεχίσει να προμηθεύει όπλα στο Ισραήλ. Στα τέλη Ιουλίου, σχολίασε ότι η Γερμανία δεν είχε λάβει απόφαση για το αν θα προμηθεύσει το Ισραήλ με όπλα υπό το πρίσμα της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου, το οποίο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Ισραήλ είχε παραβιάσει το διεθνές δίκαιο μέσω των επιχειρήσεών του στα παλαιστινιακά εδάφη.

Η στάση της Γερμανίας, η οποία αρνείται να πάρει μία σταθερή δέσμευση για την εξαγωγή όπλων στο Ισραήλ, αναδεικνύει την διαχρονική αφερεγγυότητα της Γερμανίας στις διεθνείς υποθέσεις, με την Κυβέρνηση Σολτς να διστάζει να προχωρήσει σε ενέργειες που να θέτουν περιορισμούς στην πολύ επικίνδυνη πολιτική που ακολουθεί το Ισραήλ στη Γάζα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Καταλαβαίνω ότι είσαστε δέσμιοι των αμαρτιών ακολουθώντας τις διαταγές των ΗΠΑ ,μετά την ισοπέδωση της Γερμανίας βοηθόντας σας σε τρόφιμα και φάρμακα να χτίσετε την Γερμανία
    Ένα λάθος έγινε Έπεσε το τοίχος και όλοι όσοι ανήκαν στην πρώην Σοβιέτ θέλουν πάλι να πάνε εκεί ,δεν τους είχανε φερθεί ανάλογα με την δυτική Γερμνανία
    Αλλά κανονίστε να μας φέρετε την ακροδεξιά σε όλο το μήκος και πλάτος ,που καλπάζει

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This