Περού: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις περιφέρειες λόγω πυρκαγιών

Αποδίδονται στις περισσότερες περιπτώσεις σε καύση ξερών χόρτων ή σε καταπατητές γης

Must Read

Εικόνες απελπισίας. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες που επλήγησαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 16 ανθρώπους, ρημάζοντας καλλιέργειες.

Πρόκειται για τις περιφέρειες Αμασόνας, Σαν Μαρτίν και Ουκαγιάλι, όπου οι αρχές είχαν ζητήσει από την πρόεδρο να διαθέσει περισσότερους πόρους και πιο πολλά μέσα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Οι δασικές φωτιές είναι συχνές στο Περού μεταξύ Αυγούστου-Νοεμβρίου και αποδίδονται κυρίως σε καύση ξερών χόρτων ή σε καταπατητές γης.

Ο Περουβιανός πρωθυπουργός είχε απευθύνει έκκληση σε αγρότες να σταματήσουν την καύση χορτολιβαδικών εκτάσεων, καθώς χιλιάδες στρέμματα είχαν γίνει στάχτη.

Ο περιφερειάρχης του Ουκαγιάλι ζήτησε την συνδρομή στρατιωτικών αεροσκαφών στις επιχειρήσεις για την κατάσβεση πυρκαγιών, που μαίνονται σε απόκρημνες, δυσπρόσιτες περιοχές.

Σε δορυφορικές δε εικόνες που ανέλυσε η υπηρεσία διαστημικών ερευνών της Βραζιλίας καταγράφηκαν 346.122 εστίες, οι οποίες έχουν ξεσπάσει φέτος στη Λατινική Αμερική. Ξεπερνώντας το ρεκόρ του 2007, όταν είχαν καταγραφεί 345.322 εστίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This