«Απολίτιστο» αποκάλεσε τον Βούλγαρο πρόεδρο ο Σκοπιανός Αντιπρόεδρος

Διπλωματικό επεισόδιο μετά την επίσκεψη Σιλιάνοφσκα στη Σόφια

Must Read

Στα άκρα και πάλι οι σχέσεις Σκοπίων-Βουλγαρίας και μετά την επίσκεψη της Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα στη Σόφια.

Στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας η Σιλιάνοφσκα είχε άτυπη συνάντηση με τον Βούλγαρο ομόλογό της, Ρούμεν Ράντεφ, στο Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να τοποθετηθεί η σημαία των Σκοπίων και έχοντας μόνο της Βουλγαρίας, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις της σκοπιανής κυβέρνησης.

Το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων κάλεσε τον πρέσβη της Βουλγαρίας στα Σκόπια για να του επιδώσει σχετικό διάβημα διαμαρτυρίας, με τον τελευταίο να απορρίπτει τους ισχυρισμούς των Σκοπίων, αναφέροντας πως η συνάντηση μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών ήταν άτυπη, και αρνήθηκε να παραλάβει το διάβημα διαμαρτυρίας των Σκοπίων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Μεταφορών των Σκοπίων, Αλεξάνταρ Νικόλοσκι χαρακτήρισε «απολίτιστο» τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, επειδή στη συνάντηση με την Σιλιάνοφσκα απουσίαζε η σημαία της χώρας.

«Τα πράγματα πήραν αυτή την τροπή επειδή προφανώς ο οικοδεσπότης (Ρούμεν Ράντεφ) δεν είναι ούτε πολιτισμένος, ούτε αξιοπρεπής και δεν δείχνει κανέναν σεβασμό– και ας μας στείλουν διάβημα διαμαρτυρίας αν θέλουν (για όσα λέω)», ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων.

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Βουλγαρίας, λέγοντας ότι «ο ανοιχτός και εποικοδομητικός διάλογος, ακόμη και σε μια άτυπη συνάντηση, όπως αυτή που έγινε μεταξύ των προέδρων της Βουλγαρίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στις 13 Σεπτεμβρίου, προφανώς ενόχλησε σε μεγάλο βαθμό ορισμένους κύκλους στην κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας. Η παραποίηση των γεγονότων και οι υστερικές αντιδράσεις της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας δεν εμπνέουν αισιοδοξία ότι ο νοτιοδυτικός γείτονάς μας θέλει οι σχέσεις με τη Βουλγαρία να ξεφύγουν από το πεδίο των προκλήσεων και των στημένων σκανδάλων.

Ο “πολιτισμένος” χαρακτήρας της νέας κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας θα κριθεί από το αν θα συνεχίσει να αποτελεί αυτή μέρος της εκστρατείας υποκίνησης ρητορικής μίσους κατά της Βουλγαρίας ή θα αντιπαρατεθεί σε αυτό και θα σεβαστεί τις διεθνείς συμφωνίες, δεσμευόμενη να εκπληρώσει τα κριτήρια της Κοπεγχάγης για ένταξη στην ΕΕ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This