Σημαντική άνοδο σημείωσαν οι ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου

Αναποτελεσματικές οι δυτικές κυρώσεις

Must Read

Οι ρωσικές εξαγωγές πετρελαιοειδών ανέκαμψαν το πρώτο μισό του τρέχοντος μήνα, χάρη στην άναδο των αποστολών ντίζελ και μαζούτ εν μέσω επίτευξης καλύτερων συμβολαίων από την Ρωσία.

Οι θαλάσσιες ροές πετρελαιοειδών ανήλθαν σε περίπου 2,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως τις πρώτες 15 ημέρες του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg από την εταιρεία αναλύσεων Vortexa Ltd. Αυτό είναι σχεδόν 10% υψηλότερο από τον ημερήσιο μέσο όρο για όλο τον προηγούμενο μήνα.

Οι ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου παρακολουθούνται στενά από την αγορά για να εκτιμηθεί ο όγκος της παραγωγής, δεδομένου ότι η Μόσχα σταμάτησε να δημοσιεύει επίσημα στοιχεία για την παραγωγή. Τα έσοδα της χώρας από το πετρέλαιο έχουν δεχθεί πιέσεις, καθώς η πτώση των τιμών υπεραντιστάθμισε τη μικρή αύξηση των μέσων ροών αργού τεσσάρων εβδομάδων σε 3,21 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως την εβδομάδα έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Οι εξαγωγές διυλισμένων καυσίμων αυξήθηκαν, καθώς οι ρυθμοί διύλισης βελτιώθηκαν, αφού ξεπέρασαν τα εμπόδια από την επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε ρωσικό διυλιστήριο. Οι αποστολές υποχώρησαν σε χαμηλό τεσσάρων μηνών τον Αύγουστο λόγω των ασθενέστερων ροών ντίζελ και μαζούτ που μαζί αντιπροσωπεύουν περίπου το 70% όλων των αποστολών διυλισμένων καυσίμων από τη χώρα.

Οι εξαγωγές ντίζελ και πετρελαίου κίνησης ανήλθαν σε περίπου 807.000 βαρέλια ημερησίως. Αυτό είναι αυξημένο κατά 10% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όταν οι αποστολές υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο. Η κυβέρνηση έχει πατάξει τις λεγόμενες μεταφορές γκρίζων καυσίμων από εταιρείες που δεν παράγουν ντίζελ. Οι αποστολές βενζίνης και συστατικών ανάμειξης αυξήθηκαν σε 79.000 βαρέλια ημερησίως. Μέχρι στιγμής δεν παρατηρήθηκαν αποστολές καυσίμων αεριωθουμένων για το μήνα. Οι αποστολές μαζούτ αυξήθηκαν κατά 13% σε 749.000 βαρέλια ημερησίως, το υψηλότερο επίπεδο μέχρι στιγμής φέτος. Οι ροές πρώτων υλών διυλιστηρίων, όπως το αέριο πετρέλαιο κενού, σκαρφάλωσαν σε υψηλό τεσσάρων μηνών, στα 149.000 βαρέλια ημερησίως.

Μία τέτοια εξέλιξη είναι ιδιαιτέρως σημαντική για την Ρωσία, η οποία στοχεύσει σε σημαντική άνοδο της παραγωγής πολεμικού υλικού έτσι ώστε να τελειώσει μία και καλή τον πόλεμο στην Ουκρανία και σε αυτά τα πλαίσια χρειάζεται την οικονομία της όσο πιο δυνατή γίνεται, για να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες που θα προκύψουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This