Τραμπ: Οι Εβραίοι θα φέρουν μερίδιο ευθύνης αν χάσω

Οι Εβραίοι ψηφοφόροι συνεχίζουν να υποστηρίζουν την Χάρις ακόμα και αν είναι κίνδυνος για την Μ.Ανατολή

Must Read

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι οι Εβραιοαμερικανοί ψηφοφόροι θα ευθύνονται εν μέρει αν χάσει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου από την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, την υποψήφια των Δημοκρατικών.

Κατά τη διάρκεια σχολίων στην Εθνική Σύνοδο Κορυφής του Ισραηλινοαμερικανικού Συμβουλίου στην Ουάσινγκτον, ο πρώην πρόεδρος εξέφρασε το παράπονό του για την υστέρηση του μεταξύ των Αμερικανών Εβραίων. Το Ισραήλ πιθανότατα θα πάψει να υπάρχει μέσα σε δύο χρόνια, αν η Χάρις κερδίσει τις εκλογές, και οι Εβραίοι θα ευθύνονται εν μέρει για αυτό το αποτέλεσμα, επειδή τείνουν να ψηφίζουν τους Δημοκρατικούς, υποστήριξε ο Τραμπ. «Αν δεν κερδίσω αυτές τις εκλογές – και ο εβραϊκός λαός θα έχει πραγματικά μεγάλη σχέση με αυτό, αν συμβεί αυτό, διότι αν το 40%, εννοώ το 60% του λαού ψηφίζει τον εχθρό – το Ισραήλ, κατά τη γνώμη μου, θα πάψει να υπάρχει μέσα σε δύο χρόνια», είπε ο Τραμπ στο πλήθος.

Ο Τραμπ επικαλέστηκε μια δημοσκόπηση που, όπως είπε, έδειξε ότι ο Χάρις συγκεντρώνει ποσοστό 60% μεταξύ των Αμερικανών Εβραίων. Επίσης, παραπονέθηκε ότι κέρδισε λιγότερο από το 30% των ψήφων μεταξύ των Αμερικανών Εβραίων στις εκλογές του 2016, τις οποίες κέρδισε, και στις εκλογές του 2020, τις οποίες έχασε από τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο Τραμπ έκανε παρόμοια σχόλια σε μια ξεχωριστή σύνοδο κορυφής νωρίτερα το βράδυ, επίσης στην Ουάσινγκτον, η οποία ήταν αφιερωμένη στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού στην Αμερική. Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ έχει θέσει ως προτεραιότητα την προσέλκυση των Εβραίων ψηφοφόρων σε βασικές πολιτείες. Οι Εβραίοι των ΗΠΑ κλίνουν σε μεγάλο βαθμό προς τους Δημοκρατικούς στις ομοσπονδιακές εκλογές εδώ και δεκαετίες και συνεχίζουν να το κάνουν, αλλά μια μικρή μετατόπιση της εβραϊκής ψήφου θα μπορούσε να καθορίσει τον νικητή τον Νοέμβριο. Στο κρίσιμο πεδίο μάχης της Πενσυλβάνια, για παράδειγμα, υπάρχουν πάνω από 400.000 Εβραίοι, σε μια πολιτεία που ο Μπάιντεν κέρδισε με 81.000 ψήφους το 2020.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This