Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ο Νορβηγός που βοήθησε το Ισραήλ με τους βομβητές της Χεζμπολάχ

Η εταιρεία-βιτρίνα στη Βουλγαρία

Must Read

Μια άκρως περίεργη υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στον Νορβηγό που βοήθησε το Ισραήλ να προμηθευτεί τους βομβητές που χρησιμοποιήθηκαν για την επιχείρηση κατά της Χεζμπολάχ.

Ο Νορβηγός επιχειρηματίας εξαφανίστηκε το απόγευμα της μέρα που ξεκίνησαν οι εκρήξεις στον Λίβανο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Daily Mail.

Πρόκειται για τον γεννημένο στην Ινδία 39χρονο Νορβηγό επιχειρηματία Rinson Jose. Ο συγκεκριμένος ήταν καταχωρημένος ως ιδιοκτήτης σε βουλγαρική εταιρεία βιτρίνα, που φέρεται να κατέβαλε στη μεσάζοντα Cristian Arcidiacono-Barsony 1,3 εκατομμύρια λίρες ως μέρος καλά ενορχηστρωμένου σχεδίου της Μοσάντ για την απόκτηση των βομβητών.

Ο Νορβηγός επιχειρηματίας μετακόμισε στο Όσλο το 2015 μετά από δυο χρόνια στο Λονδίνο όπου δούλευε σε εταιρεία παροχής συμβούλων μετανάστευσης.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Jose γνώριζε το σχέδιο της Μοσάντ για την τοποθέτηση εκρηκτικών στους βομβητές ή πως η μεσάζουσα Cristiana Arcidiacono-Barsony —που αρνήθηκε τη συμμετοχή της στο σχέδιο— συνεργαζόταν με τις υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, επικοινώνησαν με την υπηρεσία πληροφοριών της Νορβηγίας αργά το βράδυ της Τετάρτης, αφού έμαθαν για τη σύνδεσή με τις επιθέσεις στον Λίβανο. Ο εκπρόσωπος Τύπου της νορβηγικής Αστυνομίας δήλωσε: «Γνωρίζουμε τις πληροφορίες, αλλά δεν έχουμε κανένα σχόλιο επί του θέματος από τώρα».

Φίλη του Jose δήλωσε ότι σοκαρίστηκε που βρήκε το όνομά του συνδεδεμένο με την ιστορία των εκρήξεων στον Λίβανο.

Να σημειωθεί πως η εταιρεία-βιτρίνα, Norta Global LTD, ήταν εγγεγραμμένη σε πολυκατοικία στη Βουδαπέστη όπου στεγάζονται σχεδόν 200 άλλες εταιρείες.

Μάλιστα κείμενο στον ιστότοπό της, που έχει πλέον διαγραφεί, έγραφε: «Ψάχνετε για μια ευέλικτη εταιρεία που θα σας βοηθήσει να πετύχετε ή να βρείτε την τεχνολογική λύση που σας ταιριάζει; Μην ψάχνετε άλλο».

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This