Μέση Ανατολή: Νύχτα τρόμου στο Ισραήλ – Επιθέσεις με δεκάδες ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ

Ήχησαν οι σειρήνες τα ξημερώματα - Η απάντηση για την επίθεση στο Λίβανο, που σκότωσε κορυφαία στελέχη της οργάνωσης

Must Read

Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων εξαπέλυσε τα ξημερώματα η Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ, σε μία απάντηση για τα όσα συνέβησαν τα τελευταία 24ωρα στο Λίβανο, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ανώτατων στελεχών της. Ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για περίπου 30 ρουκέτες που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ σε τρεις δόσεις σε περιοχές στο Βόρειο Ισραήλ. Το πρώτο μπαράζ σημειώθηκε γύρω στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ το δεύτερο και το τρίτο 3:30-5.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε μέσω Telegram τις πρώτες πρωινές ώρες ότι στοχοποίησε την αεροπορική βάση Ραμάτ Νταβίντ του Ισραήλ εκτοξεύοντας δεκάδες πυραύλους, σε αντίποινα για τις «επανειλημμένες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο», εν μέσω εντατικών ισραηλινών αεροπορικών πληγμάτων στη μεθόριο.

Ακολούθησαν ακόμη δύο αντίστοιχες επιθέσεις, στην κοιλάδα Τζεζρίλ, ενώ σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, αναχαιτίστηκαν όλοι οι πύραυλοι. Στις 2 τα ξημερώματα, το ραδιόφωνο του στρατού ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ χτυπούσε το νότιο Λίβανο σε απάντηση. Το ραδιόφωνο του στρατού μετέδωσε ότι η Χεζμπολάχ στόχευσε ειδικά τη βάση Ραμάτ Νταβίντ κοντά στη Χάιφα για πρώτη φορά στον πόλεμο.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός, ότι σε πολλές περιοχές του Ισραήλ καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ηχούσαν σειρήνες προειδοποιώντας τους κατοίκους να σπεύσουν σε καταφύγια προκειμένου να προστατευτούν.

Στο πλαίσιο αυτό, ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 60 ετών, τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσματα μετά από αναχαίτιση.

Την ίδια ώρα ο IDF αναφέρει ότι πολλά ύποπτα drones που εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ από το Ιράκ αναχαιτίστηκαν με επιτυχία. Τονίζει μάλιστα ότι δεν πέρασαν στον ισραηλινό εναέριο χώρο, ενώ υποστηρίζει πως δεν υπήρξαν θύματα.

 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This