Νετανιάχου: «Χτυπήσαμε τη Χεζμπολάχ με τρόπους που δεν μπορούσε να φανταστεί» – Καμία ανάμειξη με τους βομβητές στον Λίβανο

Must Read

«Αν η Χεζμπολάχ δεν έχει λάβει το μήνυμα, σας υπόσχομαι, θα το πάρει». Με αυτά τα λόγια ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δείχνει τις προθέσεις του για το τι θα επακολουθήσει μετά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ.

Την Κυριακή ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε πως το Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες χτύπησε τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο που υποστηρίζεται από το Ιράν με τρόπους που δεν μπορούσε να φανταστεί και παράλληλα ξεκαθάρισε πως η χώρα του δεν έχει καμία ανάμειξη με τους βομβητές στον Λίβανο.

«Είμαστε αποφασισμένοι να επιστρέψουμε τους [εκτοπισμένους βόρειους] κατοίκους μας με ασφάλεια στα σπίτια τους. Καμία χώρα δεν μπορεί να ανεχθεί [ρουκέτες] στους κατοίκους της, πυρά [ρουκετών] στις πόλεις της. Ούτε το κράτος του Ισραήλ μπορεί να το ανεχθεί», είπε ο Νετανιάχου σύμφωνα με δήλωση του γραφείου του.

Κλείνοντας ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι το Ισραήλ «θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να αποκαταστήσει την ασφάλεια» και διαβεβαίωσε πως «δεν έχουμε σχέση με τους βομβητές στον Λίβανο».

Πρόεδρος Ισραήλ: «Δεν θέλουμε πόλεμο με τον Λίβανο»

Πιο ήπιους τόνους διατηρεί ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ιτσχάκ Χέρτζογκ, ο οποίος επεσήμανε ότι η χώρα του δεν έχει καμία εμπλοκή με τους παγιδευμένους βομβητές, τονίζοντας παράλληλα πως «δεν θέλουμε πόλεμο με τον Λίβανο». Πρόσθεσε ωστόσο ότι η χώρα του «θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να εξαλείψει τυχόν απειλές που είναι υπαρξιακές για το κράτος του Ισραήλ».

«Το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται να βρίσκεται σε πόλεμο με τον Λίβανο, αλλά ο Λίβανος έχει καταληφθεί από μια τρομοκρατική οργάνωση, που εξοπλίζεται από την Ιρανική Αυτοκρατορία του Κακού», ανέφερε κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό δίκτυο Sky News.

Ερωτηθείς για τα ηγετικά στελέχη της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν στην επίθεση της Παρασκευής στη νότια Βηρυτό απάντησε πως «συναντιούνταν για να εξαπολύσουν την ίδια φρικτή, φρικτή επίθεση που είχαμε στις 7 Οκτωβρίου από τη Χαμάς».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This