Ιράν: Απαγορεύουν τις συσκευές επικοινωνίας οι Φρουροί της Επανάστασης

Πανικό έχει προκαλέσει στο Ιράν η επίθεση του Ισραήλ

Must Read

Το επίλεκτο Σώμα Φρουρών της Επανάστασης (IRGC) του Ιράν διέταξε όλα τα μέλη του να σταματήσουν να χρησιμοποιούν κάθε είδους συσκευές επικοινωνίας μετά την έκρηξη χιλιάδων βομβητών και γουόκι-τόκι που χρησιμοποιήθηκαν από τους συμμάχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο σε θανατηφόρες επιθέσεις την περασμένη εβδομάδα, δήλωσαν στο Reuters δύο ανώτεροι Ιρανοί αξιωματούχοι ασφαλείας.

Ένας από τους αξιωματούχους ασφαλείας δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση των Φρουρών για την επιθεώρηση όλων των συσκευών, όχι μόνο του εξοπλισμού επικοινωνίας. Είπε ότι οι περισσότερες από αυτές τις συσκευές ήταν είτε παραγόμενες στο Ιράν είτε εισαγόμενες από την Κίνα και τη Ρωσία.

Το Ιράν ανησυχεί για τη διείσδυση ισραηλινών πρακτόρων, συμπεριλαμβανομένων των Ιρανών που βρίσκονται στο μισθολόγιο του Ισραήλ, και έχει ήδη αρχίσει μια ενδελεχής έρευνα για το προσωπικό, με στόχο τα μεσαία και υψηλόβαθμα μέλη του IRGC, πρόσθεσε ο αξιωματούχος, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί λόγω της ευαισθησίας του θέματος. «Αυτό περιλαμβάνει τον έλεγχο των τραπεζικών τους λογαριασμών τόσο στο Ιράν όσο και στο εξωτερικό, καθώς και το ιστορικό των ταξιδιών τους και των οικογενειών τους», δήλωσε ο αξιωματούχος ασφαλείας.

Ο αξιωματούχος ασφαλείας αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το πώς επικοινωνούν οι δυνάμεις του IRGC, που περιλαμβάνουν 190.000 άτομα προσωπικό. «Προς το παρόν, χρησιμοποιούμε κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο στα συστήματα ανταλλαγής μηνυμάτων», δήλωσε. Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, υπάρχει διάχυτη ανησυχία μεταξύ του κυβερνώντος κατεστημένου του Ιράν. Αξιωματούχοι του IRGC έχουν απευθυνθεί στη Χεζμπολάχ για τεχνικές εκτιμήσεις και αρκετά δείγματα εκραγμένων συσκευών έχουν σταλεί στην Τεχεράνη για εξέταση από Ιρανούς εμπειρογνώμονες.

Ένας άλλος Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι το κύριο μέλημα της Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι η προστασία των πυρηνικών και πυραυλικών εγκαταστάσεων της χώρας, ιδίως των υπόγειων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This