Ο Ράμα ετοιμάζει Ισλαμικό στρατό στην καρδιά της Αλβανίας – Μένει άπραγη η Κυβέρνηση Μητσοτάκη

Τα σκοτεινά σχέδια του Ράμα για αλβανικό «Βατικανό» φονταμενταλιστών Μουσουλμάνων και Ισλαμικού στρατού - Ποιο είναι το τάγμα των «Μπεκτασήδων»

Must Read

Εδώ και καιρό η κυβέρνηση Ράμα ετοιμάζει την ίδρυση κράτους, μέσα στα Τίρανα, το οποίο θα βρίσκεται υπό τον άμεσο έλεγχο του Τάγματος των Μπεκτασήδων.

Η Αλβανία, σε μια κίνηση που προκαλεί ανησυχία για τις συνέπειές της στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, σχεδιάζει τη δημιουργία ενός νέου μουσουλμανικού κράτους μέσα στην πρωτεύουσά της, τα Τίρανα! Αυτό το ανησυχητικό σχέδιο, που φέρνει επικίνδυνες γεωπολιτικές εξελίξεις, αποκαλύφθηκε μέσω ενός άρθρου στους «New York Times», το οποίο περιγράφει λεπτομερώς τη συγκρότηση ενός κυρίαρχου κρατικού θύλακα του «Τάγματος των Μπεκτασήδων», ενός μουσουλμανικού τάγματος που ενσωματώνει στοιχεία σιιτικού Σουφισμού και μυστικισμού.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, σε μια προσπάθεια να προωθήσει το επικίνδυνο αυτό σχέδιο, δήλωσε ότι επιθυμεί να δώσει στους Μπεκτασήδες έναν δικό τους θύλακα, παρόμοιο με το Βατικανό στη Ρώμη, προβάλλοντας ως δικαιολογία την προώθηση της «θρησκευτικής ανοχής». Όμως, η αλήθεια πίσω από αυτήν την πρόφαση είναι πολύ πιο σκοτεινή. Το νέο κράτος προβάλλεται ως όχημα για τη διάδοση ενός ισλαμικού δόγματος, το οποίο, υποτίθεται, διαφημίζει την “ανεκτικότητα” της Αλβανίας. Στην πραγματικότητα, αυτή η κίνηση αποτελεί ένα επικίνδυνο παιχνίδι που απειλεί να αλλοιώσει την ισορροπία στην περιοχή και να δημιουργήσει ένα μουσουλμανικό θύλακα στην καρδιά των Βαλκανίων.

 Ο ηγέτης των Μπεκτασήδων, Edmond Brahimaj (γνωστός ως Baba Mondi), πρώην αξιωματικός του αλβανικού στρατού, προβάλλει τη θρησκευτική αυτή σέκτα ως «εναλλακτική» του σκληροπυρηνικού Ισλάμ, ισχυριζόμενος ότι επιθυμεί να κυριαρχήσει σε ένα κομμάτι γης 10 εκταρίων, το οποίο η Αλβανία σκοπεύει να μετατρέψει σε κυρίαρχο κράτος με δική του διοίκηση, διαβατήρια και σύνορα. Αυτό αποτελεί μια απειλή για τη σταθερότητα της περιοχής, καθώς οι Μπεκτασήδες υπήρξαν πάντα ένα τάγμα που υποκινούσε θρησκευτικούς και πολιτικούς διχασμούς στα Βαλκάνια. Για αυτό άλλωστε εκδιώχθηκαν από την Τουρκία από τον Κεμάλ Ατατούρκ και εγκαταστάθηκαν στα Τίρανα τον 20ο αιώνα

Πίσω από αυτήν τη φαινομενικά “ειρηνική” και “ανοικτή” προσέγγιση κρύβεται η πρόθεση της Αλβανίας να προωθήσει περαιτέρω την ισλαμική επιρροή, βάζοντας σε κίνδυνο τις χριστιανικές κοινότητες των Βαλκανίων και την πολιτισμική κληρονομιά της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Μπεκτασήδες είχαν ανέκαθεν σχέσεις με τον αλβανικό εθνικισμό, έναν εθνικισμό που στρέφεται κατά των ελληνικών και χριστιανικών πληθυσμών.

Η ιστορική πραγματικότητα είναι αμείλικτη: οι Μπεκτασήδες και οι υπόλοιπες ισλαμικές ομάδες συνεργάστηκαν με την Οθωμανική Αυτοκρατορία για την κατάκτηση των Βαλκανίων, και σήμερα η Αλβανία προσπαθεί ξανά να ενισχύσει την ισλαμική παρουσία στην περιοχή. Το ελληνικό έθνος και ο χριστιανικός πολιτισμός της Βαλκανικής βρίσκονται ξανά υπό απειλή από τέτοιες πολιτικές που επιδιώκουν να εδραιώσουν την ισλαμική κυριαρχία μέσω θρησκευτικών «θύλακων».

 Οι Έλληνες, όπως και όλοι οι Βαλκάνιοι που σέβονται την πολιτιστική και θρησκευτική τους κληρονομιά, οφείλουν να σταθούν στο ύψος τους και να αντιταχθούν σθεναρά σε τέτοια εγχειρήματα, τα οποία όχι μόνο απειλούν την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και των γειτονικών χωρών, αλλά και τη θρησκευτική και πολιτιστική ισορροπία της περιοχής.

Μάλιστα πίσω από αυτή την εξέλιξη κρύβεται και η κόντρα ΗΠΑ-Ιράν, ο Ράμα θέλοντας να καλοπιάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες επιχειρεί να ενισχύσει ένα τάγμα που ανταγωνίζεται το Ιράν στην επιρροή που έχει πάνω στους Σιίτες μουσουλμάνους, μία τέτοια εξέλιξη θα βοηθήσει τα σχέδια των ΗΠΑ για την υπονόμευση της θρησκευτικής επιρροής του Ιράν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Η Αλβανία συμβάλλει στις νεοοθωμανικές ονειρώξεις τής Τουρκίας. Πάντα οι Αλβανοί ήταν ουρά ή των Τούρκων, ή των Ιταλών. Τώρα είναι και των Αμερικανών. Βέβαια, ΗΠΑ και νεοοθωμανικές ονειρώξεις δεν πάνε και πολύ μαζί, αλλά όσο οι ΗΠΑ δεν μιλάνε…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This