Πρώην Καγκελάριος Σρέντερ: Η Δύση Να θυμηθεί τι έπαθαν ο Χίτλερ και ο Ναπολέοντας πριν πάει σε πόλεμο με την Ρωσία

Η Ρωσία μπορεί να καταβροχθίσει την Δύση σε μία κατά μέτωπο σύγκρουση

Must Read

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ δέχθηκε τα πυρά της πολιτικής ελίτ της χώρας του εξαιτίας της υποστήριξης του στη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρώπης εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

Όποιος ονειρεύεται να «νικήσει» στρατιωτικά τη Ρωσία χρειάζεται μαθήματα ιστορίας, δήλωσε ο Γκέρχαρντ Σρέντερ. «Συνιστώ σε όσους το πιστεύουν αυτό να κοιτάξουν τα βιβλία της ιστορίας. Από τον Ναπολέοντα μέχρι τον Χίτλερ, όλοι απέτυχαν εξαιτίας αυτού», δήλωσε ο βετεράνος πολιτικός στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Η ουκρανική κρίση έχει χρησιμεύσει για την συσπείρωση της ρωσικής κοινωνίας, με τους Ρώσους «πεπεισμένους ότι η Δύση χρησιμοποιεί την Ουκρανία μόνο ως αιχμή του δόρατος για να γονατίσει τη Ρωσία», πρόσθεσε ο Σρέντερ.

Ο 80χρονος πολιτικός, ο οποίος συμμετείχε στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης την άνοιξη του 2022, δήλωσε ότι σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς των δυτικών μέσων ενημέρωσης εκείνη την εποχή, «η ειρήνη ήταν εφικτή» και περιελάμβανε την απόρριψη των φιλοδοξιών του Κιέβου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Η ουκρανική κυβέρνηση δεν ήταν σε θέση να συμφωνήσει στη συμφωνία, με «ισχυρότερους κύκλους» πίσω από αυτήν να εμποδίζουν την ειρήνη με την ελπίδα ότι η συνέχιση της σύγκρουσης θα αποδυναμώσει στρατηγικά τη Ρωσία ή ακόμη και θα προκαλέσει αλλαγή καθεστώτος, δήλωσε ο Σρέντερ.

Κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να συνδέσει την όποια βοήθεια παρέχει στο Κίεβο με απαιτήσεις για σοβαρά και ρεαλιστικά σενάρια ειρήνης. «Αυτός ο πόλεμος θα πρέπει να τερματιστεί μέσω διαπραγματεύσεων. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να αποφασιστεί στρατιωτικά. Θα χρειαστούν συμβιβασμοί», πιστεύει ο πρώην καγκελάριος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Λόγια σοφά, που οι ά(χ)ριστοι φυτεμένοι από τις ΗΠΑ €υρωμαϊντανοί, δεν έχουν μάθει να επεξεργάζονται με τον εγκέφαλο (τον όποιο εγκέφαλο) τους…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This