Μέση Ανατολή: Σε κατεπείγουσα σύνοδο για το λουτρό αίματος στο Λίβανο καλεί τις αραβικές χώρες το Ιράκ

Η Αίγυπτος ζήτησε να παρέμβει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Must Read

Την ώρα που οι απώλειες αμάχων από τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο αυξάνονται διαρκώς, με τις τελευταίες αναφορές να κάνουν λόγω για περισσότερους από 350 νεκρούς (παιδιά και γυναίκες ανάμεσά τους) και χιλιάδες τραυματίες, στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη επικρατεί αναβρασμός.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Μοχάμεντ Σιά αλ Σουντάνι, ανακοίνωσε απόψε από τις ΗΠΑ ότι θέλει να οργανώσει μια «κατεπείγουσα σύνοδο» των αραβικών χωρών, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που διεξάγεται αυτήν την εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συζητηθούν «οι επιπτώσεις από τη σιωνιστική επιθετικότητα» στον Λίβανο και «να εργαστούν από κοινού για να σταματήσει το Ισραήλ την εγκληματική συμπεριφορά του».

«Το Ιράκ καλεί και εργάζεται για τη διεξαγωγή μιας κατεπείγουσας συνόδου με τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών των αραβικών χωρών που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη (…), για να συζητήσουμε τον αντίκτυπο της σιωνιστικής επιθετικότητας (…) στον Λίβανο» ανέφερε ο αλ Σουντάνι στην ανακοίνωσή του.

Από την πλευρά της, η Αίγυπτος ζήτησε να παρέμβει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «μετά την επικίνδυνη ισραηλινή κλιμάκωση», με την Τουρκία να υποστηρίζει πως τα στρατιωτικά πλήγματα του Ισραήλ στον Λίβανο «θα οδηγήσουν την ευρύτερη περιοχή στο χάος».

Στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, εξέφρασε σήμερα τη «βαθύτατη» ανησυχία του για τις σοκαριστικές απώλειες αμάχων στον Λίβανο. «Ο γενικός γραμματέας ανησυχεί βαθύτατα για την κλιμάκωση της κατάστασης κατά μήκος της Γαλάζιας Γραμμής και για τις μεγάλες απώλειες αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και γυναικών, που αναφέρθηκαν από τις αρχές του Λιβάνου», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ. Σημειώνεται πως με βάση ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας του Λιβάνου, από τα σημερινά ισραηλινά πλήγματα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 356 πολίτες, ανάμεσά τους 24 παιδιά και 42 γυναίκες, ενώ υπάρχουν 1.246 τραυματίες.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ όχι μόνο δεν ζητά «συγγνώμη» από τη Βυρηττό για τις απώλεις εκατοντάδων αμάχων, παρά, κατ’ αναλογία με τη αφήγημά του με τη Χαμάς για τη Λωρίδα της Γάζας, υποστηρίζει ότι η Χεζμπολάχ τους χρησιμοποιεί ως «ανθρώπινες ασπίδες».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This