Η Καλιφόρνια απαγορεύει την χρήση κινητών στα σχολεία

Ο κόσμος αρχίζει να αντιλαμβάνεται πόσο επικίνδυνη είναι η έκθεση ανηλίκων στα κινητά και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Must Read

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ υπέγραψε τη Δευτέρα ένα νομοσχέδιο που απαιτεί από τα σχολεία να περιορίζουν ή να απαγορεύουν τη χρήση των smartphones, εν μέσω μιας αυξανόμενης συναίνεσης ότι η υπερβολική χρήση μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ψυχικών ασθενειών και να επηρεάσει το μαθησιακό αποτέλεσμα.

Δεκατρείς άλλες πολιτείες απαγόρευσαν ή περιόρισαν φέτος τα κινητά τηλέφωνα στο σχολείο ή συνέστησαν στους τοπικούς εκπαιδευτικούς να το πράξουν, αφού η Φλόριντα πρωτοστάτησε απαγορεύοντας τα κινητά τηλέφωνα στην τάξη το 2023, σύμφωνα με το Education Week. Η Καλιφόρνια, με σχεδόν 5,9 εκατομμύρια μαθητές δημόσιων σχολείων, ακολούθησε το παράδειγμα της κομητείας του Λος Άντζελες, το σχολικό συμβούλιο της οποίας απαγόρευσε τα smartphones για τους 429.000 μαθητές της τον Ιούνιο.

Τον ίδιο μήνα, ο Υπουργός Υγείας των ΗΠΑ Vivek Murthy ζήτησε την τοποθέτηση προειδοποιητικής ετικέτας στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως αυτές στα πακέτα τσιγάρων, θεωρώντας πως πρόκεται για επιδημία ψυχικής υγείας. Ο Murthy επικαλέστηκε μια μελέτη στο ιατρικό περιοδικό JAMA που δείχνει ότι οι έφηβοι που περνούν περισσότερες από τρεις ώρες την ημέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο ψυχικής ασθένειας, ενώ αναφέρθηκε σε μια δημοσκόπηση του Gallup που δείχνει ότι ο μέσος έφηβος περνάει 4,8 ώρες την ημέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Γνωρίζουμε ότι η υπερβολική χρήση smartphone αυξάνει το άγχος, την κατάθλιψη και άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας – αλλά έχουμε τη δύναμη να παρέμβουμε. Αυτός ο νέος νόμος θα βοηθήσει τους μαθητές να επικεντρωθούν στις ακαδημαϊκές σπουδές, την κοινωνική ανάπτυξη και τον κόσμο μπροστά τους, όχι στις οθόνες τους, όταν βρίσκονται στο σχολείο», ανέφερε ο Νιούσομ σε δήλωσή του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στο σχολείο αλλά παντού. Τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να απαγορευτούν γενικά μέχρι τα 16 χρόνια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This