Ο Πούτιν βάζει στο στόχαστρο τα κρυπτονομίσματα – Οι Cryptominers αναγκάζονται να καταφύγουν σε σπηλιές για την εξόρυξή τους

Δείτε βίντεο από το «ορυχείο» ψηφιακών νομισμάτων

Must Read

Η περιοχή Νταγκεστάν της Ρωσίας ζήτησε αυστηρότερα μέτρα κατά των ενεργοβόρων εξορύξεων κρυπτονομισμάτων, οι οποίες, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, προκαλούν συχνές διακοπές ρεύματος και προσπαθούν να παρακάμψουν το νόμο χτίζοντας υπόγειες εγκαταστάσεις εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

Τα τελευταία χρόνια οι Cryptominers (εξορύκτες κρυπτονομισμάτων) ψηφιακών νομισμάτων έχουν τεθεί αντιμέτωποι με μέτρα σε όλο τον κόσμο, επειδή η υπολογιστική ισχύς που απαιτείται για την επίλυση των πολύπλοκων γρίφων περιλαμβάνει εξειδικευμένο λογισμικό και υπολογιστές που λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο και καταναλώνουν πάρα πολύ ηλεκτρική ενέργεια.

Ο τοπικός πρωθυπουργός του Νταγκεστάν, Abdulmuslim Abdulmuslimov, δήλωσε ότι οι αρχές πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στην παράνομη εξόρυξη κρυπτονομισμάτων μετά από πυρκαγιά σε υποσταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην πρωτεύουσα της περιφέρειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία προκλήθηκε από την μεγάλη αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας λόγω της δράσης των ντόπιων Cryptominers.

«Οι ιδιοκτήτες των παράνομων εγκαταστάσεων εξόρυξης κρυπτονομισμάτων επινοούν νέες μεθόδους «παράκαμψης» του νόμου – φτιάχνουν υπόγειες εγκαταστάσεις εξόρυξης κρυπτονομισμάτων», δήλωσε ο Abdulmuslimov. Η κυβέρνηση του Νταγκεστάν έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα που δείχνουν ερευνητές να επιθεωρούν μια εγκατάσταση εξόρυξης κρυπτονομισμάτων σε μια αυτοσχέδια υπόγεια σπηλιά με δεκάδες ανεμιστήρες για την ψύξη των υπολογιστών.

Η νομοθεσία για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, την οποία υπέγραψε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου 2024 και θα απαγορεύει την εξόρυξη τους υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Το υπουργείο Οικονομικών θα τηρεί ειδικό μητρώο για τις εταιρείες που ασχολούνται με την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Τα φυσικά πρόσωπα που εξορύσσουν ψηφιακά νομίσματα θα πρέπει να παρέχουν ορισμένες πληροφορίες στη ρυθμιστική αρχή χρηματοοικονομικής παρακολούθησης της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This