Ώρα μηδέν για την Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ καίει κάθε γέφυρα και ειρηνική διέξοδο – Μακάβριες εικόνες καταστροφής

Ολόκληρες οικογένειες έχουν σκοτωθεί και φτάνουν στα νοσοκομεία σε κομμάτια ή βουτηγμένες στο αίμα.

Must Read

Δεν υπάρχει αποκλιμάκωση. Δεν υπάρχει διπλωματία. Μόνο η Χεζμπολάχ και ο ισραηλινός στρατός να επιτίθενται ο ένας στον άλλο.

Για πρώτη φορά από τις 8 Οκτωβρίου, όταν ξέσπασαν οι εχθροπραξίες μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, η Χεζμπολάχ χρησιμοποίησε έναν από τους πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς της. Πρόκειται για πύραυλο, όχι για ρουκέτα. Έναν πύραυλο επιφανείας. Η Χεζμπολάχ λέει ότι τον εκτόξευσε από έδαφός της εναντίον της έδρας της Μοσάντ λίγο έξω από το Τελ Αβίβ. Αυτό είναι το πιο μακρινό σημείο στο οποίο έχουν χτυπήσει μέχρι στιγμής και ήταν άμεση εκδίκηση για τις επιθέσεις με τα γουόκι-τόκι και τους βομβητές που είδαμε την περασμένη εβδομάδα.

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι το αντιπυραυλικό του σύστημα αναχαίτισε τον πύραυλο. Ο φόβος για τους Ισραηλινούς είναι ότι το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας απλώς θα υπερκεραστεί. Πρέπει να ρίξουν έναν πύραυλο για να καταρρίψουν έναν πύραυλο. Έτσι, αν η Χεζμπολάχ ρίξει περισσότερους πυραύλους από όσους μπορεί να διαχειριστεί το πραγματικό αμυντικό σύστημα, τότε κάποιοι από αυτούς τους πυραύλους θα χτυπήσουν το Τελ Αβίβ.

Ταυτόχρονα παρατηρείται μια συνεχής αύξηση των επιθέσεων σε όλη τη Γάζα από το Ισραήλ, κυρίως στο κεντρικό τμήμα και στη νότια πόλη Χαν Γιουνίς. Τις τελευταίες ώρες, σημειώθηκαν επιθέσεις στον προσφυγικό καταυλισμό Nuseirat, ο οποίος αποτέλεσε ανελέητο στόχο πολλαπλών αεροπορικών επιδρομών. Ολόκληρες οικογένειες έχουν σκοτωθεί και φτάνουν στα νοσοκομεία σε κομμάτια ή βουτηγμένες στο αίμα.

Το πλήρωμα της πολιτικής άμυνας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει σαφής εντατικοποίηση της στοχοποίησης κατοικιών. Τις τελευταίες 24 ώρες, τουλάχιστον οκτώ σπίτια καταστράφηκαν και τουλάχιστον 53 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε όλη τη Γάζα. Στην πόλη Ράφα, μία πολυκατοικία καταστράφηκε από ισραηλινές επιθέσεις. Στην επίθεση σκοτώθηκαν μια μητέρα και τα πέντε παιδιά της. Έτσι βλέπουμε ότι η συστηματική καταστροφή σπιτιών συνεχίζεται ακόμα.

Το Ισραήλ έχει σκοτώσει τουλάχιστον 569 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 50 παιδιά και 94 γυναίκες, σε αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε στον Λίβανο από τις 23 Σεπτεμβρίου. Τουλάχιστον 1.835 άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης στις επιθέσεις. Σε απάντηση, η Χεζμπολάχ εκτόξευσε ομοβροντία πυραύλων με στόχο ισραηλινές αεροπορικές βάσεις. Οι άμαχοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον νότιο και ανατολικό Λίβανο, αναζητώντας ασφάλεια.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι πραγματοποίησε μια σειρά αεροπορικών επιδρομών στο Λίβανο σε τέσσερα κύματα, μια από τις μεγαλύτερες εκστρατείες στην ιστορία του, με 250 μαχητικά αεροσκάφη να ρίχνουν 2.000 πυρομαχικά. Ένας άνευ προηγουμένου αριθμός ρουκετών εκτοξεύτηκε επίσης από το νότιο Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 300, στην πιο έντονη ημέρα διασυνοριακών πυρών από τότε που ξεκίνησαν στις 8 Οκτωβρίου του περασμένου έτους.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Λιβάνου εκτιμά ότι τουλάχιστον μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στα νότια της χώρας, όπου οι ισραηλινές επιθέσεις έχουν ενταθεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αυτά τα ραδιούργα, χαμερπή, φασιστικά, σκουλήκια διαπράττουν συστηματικά γενοκτονία και το χαίρονται. Πρόκειται για άτομα που δεν ανήκουν στο ανθρώπινο είδος. Σκουλήκια είναι, αν και είναι ντροπή να συγκρίνουμε τα σκουλήκια με αυτούς.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This