Ο Λαβρόφ ξεσκεπάζει την υποκρισία του ΟΗΕ για το Κουρσκ

Κάνουν τα στραβά μάτια στα εγκλήματα του καθεστώτος Ζελένσκι

Must Read

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε τα Ηνωμένα Έθνη ότι κλείνουν τα μάτια στις ουκρανικές επιθέσεις στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, οι οποίες ξεκίνησαν στις αρχές Αυγούστου. Ο Λαβρόφ έκανε τις παρατηρήσεις αυτές κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο Λαβρόφ υποστήριξε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις, οπλισμένες με δυτικά όπλα, διαπράττουν αδιάκριτες επιθέσεις εναντίον αμάχων και υποδομών στο Κουρσκ. Επέκρινε τον ΟΗΕ και τον Γενικό Γραμματέα του, Αντόνιο Γκουτέρες, επειδή δεν καταδίκασαν τις ενέργειες αυτές. «Δεν έχω ακούσει καμία φωνή από τους εκπροσώπους του ΟΗΕ που είναι αρμόδιοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου, φυσικά, του γενικού γραμματέα», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ προειδοποίησε επίσης τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, οι οποίες είναι πλέον μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι οι δυτικοί ηγέτες δεν τις εμπιστεύονται. Υποστήριξε ότι οι χώρες αυτές δεν επιτρέπεται να κατέχουν «σημαντικές θέσεις εξουσίας» στους οργανισμούς αυτούς.

Επιπλέον, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι όλο και περισσότερες χώρες απορρίπτουν το δολάριο ΗΠΑ ως αποθεματικό νόμισμα. Πιστεύει ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της προώθησης του δολαρίου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα ως «παγκόσμιο περιουσιακό στοιχείο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This