Με «φόρα» έρχεται η ακροδεξιά στην Αυστρία: Πανικός σε όλη την Ευρώπη

Ο Χέρμπερτ Κικλ εμφανίζεται ως αντισυστημικός και εχθρός του κατεστημένου

Must Read

Την Κυριακή πάνω από 6 εκατομμύρια Αυστριακών θα κληθούν στις κάλπες και όλα τα προγνωστικά δείχνουν νίκη του Χέρμπερτ Κικλ και του ακροδεξιού κόμματος Ελευθερίας, FPÖ, δίνοντάς του από 27-29%.

Με σύνθημα «Δοκιμάστε με θάρρος κάτι καινούργιο» και έχοντας κυρίαρχα θέματα στην ατζέντα του τη μετανάστευση, την ακρίβεια, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη ρωσική ενέργεια, ανάγκασε τον κεντροδεξιό (ÖVP) καγκελάριο της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ να έχει για κεντρικό προεκλογικό του σύνθημα το «Ασφάλεια στην Βιέννη».

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν δεύτερο το Λαϊκό Κόμμα (ÖVP) με ποσοστό 23-25%, και το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SPÖ) με 20-21%. Οι φιλελεύθεροι NEOS έχουν ποσοστά 8-11% και οι συγκυβερνώντες Πράσινοι από 8-10%.

Εάν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά, είναι σίγουρο πως η νίκη του FPÖ θα συζητηθεί σε όλο τον πλανήτη και ιδίως στην Ευρώπη, καθώς ο Χέρμπερτ Κικλ εμφανίζεται ως αντισυστημικός και εχθρός του κατεστημένου.

Το μεγάλο στοίχημα πάντως είναι αν θα καταφέρει να γίνει καγκελάριος, καθώς δεν θα έχει την στήριξη των υπολοίπων κομμάτων.

Ο Κιρκλ έχει ευθέως τοποθετηθεί για το μεταναστευτικό, δηλώνοντας:

«Περισσότερο θάρρος για το βιεννέζικο αίμα μας – οι πολλοί ξένοι δεν κάνουν καλό σε κανέναν… ο νόμος πρέπει να ακολουθεί την πολιτική και όχι η πολιτική τους νόμους», ενώ πρότεινε οι μετανάστες να απελαύνονται ακόμη και χωρίς δικαστική διαδικασία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This