Βατικανό των ισλαμιστών στην Αλβανία με τις ευλογίες της Τουρκίας

Ο περαιτέρω εξισλαμισμός της Ευρώπης κι ο κίνδυνος ανόδου ριζοσπαστών είναι πλέον αδιαμφισβήτητο γεγονός

Must Read

Το δικό της ισλαμικό χαλιφάτο αναμένεται να αποκτήσει η Ευρώπη με την ανοχή και τις ευλογίες της ευρωπαϊκής ηγεσίας αλλά και της Ελλάδας. Με την πρόφαση της προώθησης της «θρησκευτικής ανεκτικότητας», ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, δήλωσε σε συνέντευξή του την πρόθεσή του να δημιουργήσει ένα νέο κρατίδιο εντός της επικράτειας της χώρας του, με έκταση 0,11 km² μόλις το ένα τέταρτο του μεγέθους του Βατικανού -ίσο με πέντε τετράγωνα της Νέας Υόρκης- προκειμένου να προωθήσει το «ανεκτικό Ισλάμ».

Η Μέκκα (ιερή πόλη των μουσουλμάνων) της Αλβανίας θα διοικείται από τους Μπεκτάσι, της τέταρτης μεγαλύτερης θρησκευτικής κοινότητας της Αλβανίας, μετά τους σουνίτες μουσουλμάνους, τους ορθόδοξους χριστιανούς και τους καθολικούς.

Διαβατήρια και σύνορα

Το νέο αυτό κρατίδιο θα βρίσκεται ανατολικά των Τιράνων και θα αποτελέσει την πολιτική έδρα του τάγματος των Μπεκτάσι, ενός σιιτικού κλάδου του Ισλάμ, επηρεασμένου από τον σουφισμό που υποστηρίζει μια ανεκτική και μυστικιστική θεώρηση του Ισλάμ, ανοιχτή σε άλλες θρησκείες και φιλοσοφίες. Το κρατίδιο θα έχει τη δική του διοίκηση, τα δικά του διαβατήρια και τα δικά του σύνορα. Επίσης, αναμένεται να δημιουργηθούν εκεί ένα μουσείο για την ιστορία των Μπεκτάσι και ένα μεγαλειώδες τέμενος προσευχής.

Ο σημερινός πνευματικός ηγέτης των Μπεκτάσι, ο οποίος πρόκειται να γίνει αρχηγός κράτους, επιθυμεί επίσης τη δημιουργία μιας υπηρεσίας πληροφοριών. Η ιθαγένεια θα χορηγείται μόνο σε μέλη του κλήρου και της διοίκησής του. Η κατανάλωση αλκοόλ θα επιτρέπεται και οι γυναίκες θα μπορούν να φορούν ό,τι ρούχα επιθυμούν.

Η διασύνδεση με τον τουρκικό επεκτατισμό

Το υποτιθέμενο μετριοπαθές θρησκευτικό τάγμα των Μπεκτάσι, που ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα στην Τουρκία, απαγορεύτηκε από τον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, που οραματίστηκε ένα κοσμικό τουρκικό κράτος. Οι οπαδοί του τάγματος, που διώκονταν επί εκατοντάδες χρόνια, μετανάστευσαν στα Βαλκάνια και συγκεκριμένα στην Αλβανία τόπο καταγωγής του Ατατούρκ, όπου έκτοτε εγκαταστάθηκαν.

«Η κυριαρχία του Τάγματος Μπεκτάσι, είναι ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των αξιών της ενσωμάτωσης, της θρησκευτικής αρμονίας και του διαλόγου σε έναν όλο και πιο διχασμένο κόσμο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τάγμα Μπεκτάσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τάγμα στις μέρες μας χρηματοδοτείται, μεταξύ άλλων, κι από μυστικά κονδύλια της τουρκικής πρεσβείας στα Τίρανα.

Ισλαμικός θύλακος στην Ευρώπη

Η Αλβανία, που βρίσκεται σε τροχιά ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση της υποτιθέμενης «ανεξιθρησκείας», όταν όμως πρόκειται για τον χριστιανισμό, έχει πολλά πάρε-δώσε με την Οργάνωση «Solidarity Now» και το ίδρυμα «Οpen Society», της οικογένειας του Tζώρτζ Σόρος.

Ο Έντι Ράμα, που έχει κατηγορηθεί για διεθνές λαθρεμπόριο κοκαΐνης και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους κοκαΐνης στην Ευρώπη, σύμφωνα με την αλβανική αντιπολίτευση, έχει στενές σχέσεις με Αλεξάντερ Σόρος, ο οποίος αποκαλεί τον Αλβανό ηγέτη «αδελφό» του. Μάλιστα, μεταξύ 1992 και 2020, οι Σόρος μέσω του ιδρύματος OSF, επένδυσαν στη γειτονική χώρα περισσότερα από 131 εκατομμύρια δολάρια υποστηρίζοντας την άνοδο του Ράμα στην εξουσία, στη συνέχεια την κυβέρνηση και την πολιτική του.

Σε όλες τις περιπτώσεις, η υλοποίηση του ισλαμικού χαλιφάτου στην καρδιά της νοτιανατολικής Ευρώπης δεν είναι μια τυχαία κίνηση καλών προθέσεων εκ μέρους του Ράμα και των χρηματοδοτών του. Πρόκειται για την στήριξη και ένα ακόμη βήμα της επέκτασης του Ισλάμ στην Ευρώπη, όπου οι ισλμαμιστικές οργανώσεις και τα ισλαμιστικά κόμματα αυξάνονται, την ώρα που ο χριστιανισμός διώκεται από τις ευρωπαϊκές ηγεσίες, ενώ σημαντικά χριστιανικά μνημεία και τόποι λατρείας καταστρέφονται από ανεξήγητες πυρκαγιές ή μετατρέπονται σε ξενοδοχεία, μουσεία ή showrooms.

Ο περαιτέρω εξισλαμισμός της Ευρώπης κι ο κίνδυνος ανόδου των ισλαμιστών ριζοσπαστών είναι πλέον αδιαμφισβήτητο γεγονός.

Πηγή φωτό: Print Screen

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. που δεν αγγίζουν τούς Αλβανούς. Θρησκεία τους είναι το συμφέρον τους και γι’αυτό ενσωματώνονται σε όποια χώρα βρεθούν.

    • Οι Αλβανοί κατσαπλιάδες, έχουν για Θεό τους το χρήμα. Εδώ για τα λεφτά βγάζουν τις κόρες και τις μανάδες τους να κάνουν πεζοδρόμιο για να τους τα φέρουν. Ο πιο βρόμικος και ξεφτιλισμένος λαός του πλανήτη, είναι τα καθίκια οι Αλβανοί. Κυριολεκτικά ντρέπονται να πουν ότι είναι από την Αλβανία. Γ@μώ την Αλβανία και την πουτ@να την Εντέλα Φουρειράι.

  2. Απορώ γιατί να έχουμε τα μουνόπ@να τους Ισλαμιστές Αλβανούς μέσα στην χώρα μας. Κάθισε δίπλα μου ένας Αλβανός στο λεωφορείο και πήγα να πεθάνω από την βρόμα. Σαν τους Πακιστανούς και τους Σύριους είναι τα τηγάνια. Άπλυτοι και με βρόμικο κώλο. Γ@μώ την πουτ@να την Αλβανία. Π@ύστη Ράμα, γ@μιέσαι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This