Εκτός «Ramstein Flag 24» η Τουρκία: Αρνήθηκε να υποβάλει σχέδια πτήσης για το FIR Αθηνών!

Κατά τα άλλα ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση χαίρονται για τα... ήρεμα νερά

Must Read

Η NATOϊκή άσκηση «Ramstein Flag 24» θα διεξαχθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 11 Οκτωβρίου 2024 για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας, με τη συμμετοχή της πλειοψηφίας των κρατών μελών του ΝΑΤΟ.

Πάνω από 120 μαχητικά θα πάρουν μέρος, όπως F-35 από ΗΠΑ και Ιταλία, Rafale και Mirage 2000-5 από Γαλλία, Gripen από Σουηδία και Ουγγαρία, Eurofighter Typhoon από Ισπανία και Ιταλία, αμερικανικά F-18 των ΗΠΑ και F-16 από Πολωνία, Πορτογαλία και Ρουμανία.

Σε αυτή την άσκηση ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχει και η Τουρκία, με την Άγκυρα τελικά να ενημερώνει την Αθήνα πως δεν θα πάρει μέρος στη μεγάλη στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ.

Και αυτό γιατί η Τουρκία δεν ήθελε να υποβάλουν τα μαχητικά της σχέδια πτήσης για το FIR Αθηνών, ακολουθώντας την πάγια τακτική της αμφισβήτησης. Μάλιστα σαν επιχείρημα χρησιμοποίησε τον ισχυρισμό ότι δεν είναι απαραίτητη η υποβολή σχεδίων πτήσης, γιατί τα μαχητικά της θα πετάξουν σε ΝΑΤΟϊκό εναέριο χώρο!

Τα ίδια κόλπα είχαν μεταχειριστεί οι γείτονες στην ΝΑΤΟϊκή αεροπορική άσκηση «Tiger Meet», την οποία διοργάνωσε στον Άραξο η Ελλάδα, και έμεινε εκτός η Τουρκία.

Εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου και στο ΥΠΕΞ βλέπουν την τακτική που ακολουθεί η Άγκυρα ή χαίρονται μόνο με τα… ήρεμα κατά τα άλλα νερά;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This