Κυβερνοεπίθεση με αντι-ισλαμικά μηνύματα σε σιδηροδρομικούς σταθμούς της Βρετανίας

Επιβάτες έβλεπαν στα κινητά τους τρομοκρατικές επιθέσεις

Must Read

Πανικός στην Βρετανία μετά την κυβερνοεπίθεση στους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς μέσω Wi-Fi. Η Αστυνομία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ερευνά επίθεση από χάκερ έπειτα από καταγγελίες επιβατών, σύμφωνα με τις οποίες έβλεπαν στα κινητά τους τηλέφωνα μηνύματα για τρομοκρατικές επιθέσεις ισλαμιστών.

Το δίκτυο Wi-Fi από τον όμιλο επικοινωνιών Telent τέθηκε εκτός λειτουργίας.

«Λάβαμε καταγγελίες περίπου στις 5:03 μμ χθες (25 Σεπτεμβρίου) για μια κυβερνοεπίθεση με ισλαμοφοβικά μηνύματα, που εμφανίζονται σε κάποιες από τις υπηρεσίες Wi-Fi της εταιρείας Network Railservices» ανέφερε η βρετανική Αστυνομία.

Η Network Rail διαχειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος του σιδηροδρομικού δικτύου στην χώρα. Όπως ανακοίνωσε, το Wi-Fi παραμένει εκτός λειτουργίας μετά την κυβερνοεπίθεση σε 19 σταθμούς, ανάμεσά τους London Bridge, Euston, Manchester Piccadilly και Edinburgh Waverley.

Η Telent ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι δεν επηρεάστηκαν προσωπικά δεδομένα των χρηστών και το θέμα βρίσκεται στην αρμοδιότητα της Αστυνομίας.

Ο δικτυακός τόπος που εμφανίζεται μετά την σύνδεση στο Wi-Fi αλλάχθηκε από χάκερ, που χρησιμοποίησαν λογαριασμό διαχειριστή. Η λειτουργία του ασύρματου δικτύου θα αποκατασταθεί το Σαββατοκύριακο.

Το αντι-ισλαμικό αίσθημα ξεχείλισε το περασμένο καλοκαίρι στην Βρετανία με αντιμουσουλμανικές διαδηλώσεις. Αφορμή η δολοφονια τριών νεαρών κοριτσιών που αποδόθηκε σε ισλαμιστή μετανάστη στο Διαδίκτυο.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This