Αμπάς σε ΟΗΕ: «Σταματήστε τη γενοκτονία – Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ»

«Όλος ο κόσμος είναι υπεύθυνος για όσα υποφέρει ο λαός μας στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη», υποστήριξε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής

Must Read

Όχι μόνο η Δύση, αλλά ολόκληρος ο κόσμος ευθύνεται για αυτό που συμβαίνει στον άμαχο πληθυσμό στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη, υποστήριξε σήμερα, Πέμπτη 26/9, από το βήμα του ΟΗΕ ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

«Αυτή η τρέλα πρέπει να σταματήσει. Όλος ο κόσμος είναι υπεύθυνος για όσα υποφέρει ο λαός μας στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη», τόνισε συγκεκριμένα ο Αμπάς κατά τη διάρκει της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, απευθύνοντας έκκληση: «Σταματήστε τη γενοκτονία, σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ». «Το Ισραήλ, που αρνείται να εφαρμόσει τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, δεν αξίζει να είναι μέλος αυτού του διεθνούς οργανισμού», πρόσθεσε ο ίδιος, εκφράζοντας τη λύπη του που οι ΗΠΑ εμποδίζουν την ένταξη της Παλαιστίνης στα Ηνωμένα Εθνη, που έχει, προς το παρόν, καθεστώς παρατηρητή.

«Η κατοχή θα τελειώσει», είπε στη συνέχεια ο Παλαιστίνιος πρόεδρος και επανέλαβε το κάλεσμά του και της διεθνούς κοινότητας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με στόχο μια «λύση δύο κρατών» στην περιοχή, μια διαδικασία που έχει «παγώσει». Παράλληλα, δήλωσε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή θα πρέπει να ασκήσει την πλήρη δικαιοδοσία της στη Λωρίδα της Γάζας και σε όλα τα συνοριακά περάσματα, συμπεριλαμβανομένης της Ράφα. Τόνισε δε ότι το όραμα του για τη μεταπολεμική Γάζα περιλαμβάνει την παροχή βοήθειας βοήθειας εκεί, την πλήρη αποχώρηση των Ισραηλινών από τον παλαιστινιακό θύλακα και την επιστροφή των εκτοπισμένων Παλαιστινίων στα σπίτια τους, σχεδόν έναν χρόνο μετά την έναρξη του πολέμου στην περιοχή.

Ο Αμπάς επιτέθηκε και στις ΗΠΑ, τον στρατιωτικό και διπλωματικό σύμμαχο του Ισραήλ, που συνεχίζουν να παρέχουν δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια, μεταξύ άλλων, για την επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας. Η Ουάσινγκτον «παρείχε στο Ισραήλ θανατηφόρα όπλα που χρησιμοποιεί για να σκοτώσει χιλιάδες αθώους αμάχους, γυναίκες και παιδιά», τόνισε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής και πρόσθεσε ότι «αυτό ενθαρρύνει το Ισραήλ να συνεχίσει την επιθετικότητά του».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This