Ο Ίλον Μασκ προτάθηκε για το Βραβείο Ζαχάροφ από τους «Πατριώτες για την Ευρώπη»

Η ανακοίνωση του νικητή θα γίνει 24 Οκτωβρίου

Must Read

Η τρίτη μεγαλύτερη ευρωομάδα «Πατριώτες για την Ευρώπη» πρότεινε την Πέμπτη τον Ίλον Μασκ για το Βραβείο Ζαχάροφ. Πρόκειται για τον τίτλο τιμής που απονέμεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ελευθερία της έκφρασης και της σκέψης. Οι πολιτικές ομάδες παρουσίασαν τους υποψηφίους.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) πρότεινε για το Βραβείο Ζαχάροφ 2024 την Μαρία Κορίνα Ματσάδο, ηγέτις των δημοκρατικών δυνάμεων στην Βενεζουέλα, και τον εκλεγμένο πρόεδρο Εδμούντο Γκονσάλες Ουρούτια, ο οποίος εκπροσωπεί όλους εντός και εκτός της χώρας του που αγωνίζονται για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Η ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών μαζί με τους κεντρώους-Φιλελεύθερους (Renew), πρότειναν να απονεμηθεί στις οργανώσεις «Women Wage Peace» και «Women of the Sun», ισραηλινή και παλαιστινιακή οργάνωση που συνεργάζονται για την ειρήνη στην Μέση Ανατολή, και στις συνιδρύτριές Yael Admi και Reem Hajajreh.

Οι «Πατριώτες για την Ευρώπη» υπό τον Ζορντάν Μπαρντελά από την γαλλική Εθνική Συσπείρωση, πρότειναν τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο και ιδιοκτήτη του Χ / Twitter, Ίλον Μασκ.

Η ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, στην οποία ανήκει το κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι, πρότεινε για το βραβείο τον Εδμούντο Γκονσάλες Ουρούτια από την Βενεζουέλα.

Η ομάδα των Πρασίνων πρότεινε τον ακτιβιστή Δρ. Γκουμπάντ Ιμπάντογλου, που βρίσκεται υπό κράτηση στο Αζερμπαϊτζάν.

Η ομάδα της Αριστεράς πρότεινε να βραβευτούν δημοσιογράφοι στην Παλαιστίνη, κάποιοι εκ των οποίων σκοτώθηκαν καλύπτοντας τον πόλεμο στην Λωρίδα της Γάζα.

Η ανακοίνωση του Βραβείου Ζαχάροφ θα γίνει 24 Οκτωβρίου και η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια του Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This