Ενισχυμένος ο Τραμπ ένα μήνα πριν τις εκλογές – Μετακινούνται μαζικά στο στρατόπεδο του οι υποστηρικτές του Κένεντι

Κρίσιμη η υποστήριξη του Κένεντι στον Τραμπ

Must Read

Ορισμένοι υποστηρικτές του πρώην ανεξάρτητου προεδρικού υποψηφίου Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, ο οποίος τερμάτισε την υποψηφιότητά του για τον Λευκό Οίκο και υποστήριξε τον Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο μήνα, υποστηρίζουν τώρα τον Ρεπουμπλικανό.

Σε μια κούρσα που αναμένεται να κερδηθεί με μικρή διαφορά σε πολιτείες όπως η Πενσυλβάνια και το Μίσιγκαν, ο Τραμπ και η υποψήφια των Δημοκρατικών Καμάλα Χάρις μάχονται για μία μικρή μερίδα αναποφάσιστων ψηφοφόρων. Αυτό καθιστά την υποστήριξη του Κένεντι δυνητικά σημαντική, καθώς εγκατέλειψε την κούρσα στα τέλη Αυγούστου με ποσοστά περίπου 4%.

Η Χάρις σημείωσε άνοδο στις δημοσκοπήσεις από τότε που έγινε υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος στα τέλη Ιουλίου και προηγείται στην πιο πρόσφατη εθνική δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη. Ωστόσο, ορισμένες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Τραμπ κέρδισε τις τελευταίες εβδομάδες περισσότερους από τους υποστηρικτές του Κένεντι απ’ ό,τι η Χάρις.

11 υποστηρικτές του Κένεντι στην κρίσιμη πολιτεία της Πενσυλβάνια ερωτήθηκαν για το ποιον υποψήφιο θα ψηφίσουν μετά την απόσυρση του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ. Έξι από αυτούς δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν τώρα τον Τραμπ και ένας τείνει να ψηφίσει τον Τραμπ. Ένας δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον Τραμπ αν ο Κένεντι δεν είναι επιλογή στο ψηφοδέλτιο της πολιτείας του. Ένας αποφασίζει μεταξύ της ψήφου για τον Τραμπ ή τον Κένεντι και ένας αποφασίζει μεταξύ της ψήφου για τον Τραμπ ή την υποψήφια του Πράσινου Κόμματος Τζιλ Στάιν. Μόνο ένας από τους 11 σχεδιάζει να ψηφίσει την Χάρις.

Στο Μίσιγκαν, ο Τραμπ αύξησε τα ποσοστά του κατά 2-3 μονάδες από την υποστήριξη του Κένεντι, βοηθώντας τον να προηγηθεί της Χάρις κατά μία ποσοστιαία μονάδα στην πολιτεία, σύμφωνα με έρευνα της EPIC-MRA, μιας εταιρείας δημοσκοπήσεων με έδρα το Μίσιγκαν. Αυτό το 2%-3% μεταφράζεται σε 165.000 ψηφοφόρους του Μίσιγκαν, δήλωσε ο Bernie Porn, πρόεδρος του EPIC-MRA. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κέρδισε το Μίσιγκαν με περίπου 154.000 ψήφους το 2020. Σε δημοσκόπηση της Νομικής Σχολής Marquette στο Ουισκόνσιν που δημοσιεύθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου, τα δύο τρίτα των επίδοξων ψηφοφόρων του Κένεντι στην πολιτεία υποστήριξαν τον Τραμπ εναντίον της Χάρις. Στις εκλογές του 2020, ο Μπάιντεν κέρδισε το Ουισκόνσιν με περίπου 21.000 ψήφους. Οι ψηφοφόροι μικρών κομμάτων αποτελούσαν λιγότερο από το 2% των συνολικών ψήφων της πολιτείας το 2020, ή περίπου 49.000 ψήφους.

«Το Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο έχω υποστηρίξει κατά καιρούς, έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα κόμμα που θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία», δήλωσε ο Κέβιν Νάλι, ένας 68χρονος συνταξιούχος διαχειριστής συστημάτων στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, ο οποίος είχε υποστηρίξει τον Κένεντι. Ο Nally δήλωσε ότι ψήφισε τη Χίλαρι Κλίντον στις εκλογές του 2016 και τον Μπάιντεν στις εκλογές του 2020, αλλά πιστεύει ότι το Δημοκρατικό Κόμμα επηρέασε τις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης και τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης για να λογοκρίνουν τον Κένεντι και να περιορίσουν την προβολή του, ενώ τον παρουσίασαν ψευδώς ως «περιθωριακό υποψήφιο». Ο Nally δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον Τραμπ αν ο Κένεντι δεν είναι στο ψηφοδέλτιο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Με τις εκλογές όλο και να πλησιάζουν και το αποτέλεσμα να φαίνεται αμφίρροπο, η υποστήριξη του Κένεντι, μπορεί να αποδειχτεί πραγματικά κρίσιμη για τον Ντόναλντ Τραμπ και να αποτελέσει την ειδοποιό διαφορά που θα τον οδηγήσει αυτή τη φορά στο να εξασφαλίσει μία δεύτερη θητεία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This