Συμφωνία Γερμανίας – Τουρκίας για απέλαση και επιστροφή μεταναστών

Η τουρκική κυβέρνηση είναι πλέον ιδιαίτερα συνεργάσιμη

Must Read

Δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει την Παρασκευή ότι η Γερμανία απελαύνει μετανάστες προς την Τουρκία, μετά την συμφωνία στην οποία κατέληξαν Όλαφ Σολτς και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση της Άγκυρας, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ξεκινήσει να απελαύνει μεγάλο αριθμό Τούρκων πολιτών στην πατρίδα τους» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες ειδικές πτήσεις.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Τουρκία θα δέχεται έως 500 άτομα την εβδομάδα, μετά την συμφωνία του Γερμανού καγκελάριου με τον Τούρκο πρόεδρο. Συνολικά, περισσότεροι από 13.500 Τούρκοι καλούνται να εγκαταλείψουν την Γερμανία.

«Μολονότι συνεχίζει να απορρίπτει απελάσεις που πραγματοποιούνται μέσω πτήσεων τσάρτερ, φαίνεται διατεθειμένη να αποδεχθεί τέτοιου είδους πτήσεις μόνον εφόσον χαρακτηρίζονται ειδικές» διευκρινίζει η FAZ και εξηγεί:

Αυτό σχετίζεται με την ένταξη της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Turkish Airlines στην περίπτωση των ειδικών πτήσεων.

Οι επιστροφές μεταναστών στην Τουρκία αποτελούν «ευαίσθητο» θέμα, καθώς «πρόκειται για χώρα με μεγάλη γεωπολιτική σημασία για την Γερμανία και τους εταίρους του ΝΑΤΟ».

Ο αριθμός των Τούρκων αιτούντων άσυλο αυξήθηκε δραστικά μετά την επανεκλογή του Ερντογάν και την οικονομική κατάσταση στην χώρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η τουρκική κυβέρνηση είναι πλέον ιδιαίτερα συνεργάσιμη μετά την επίσκεψη Ερντογάν στο Βερολίνο τον Νοέμβριο 2023. Από την πλευρά του, ο Σολτς έχει δεσμευθεί για την επιτάχυνση έκδοσης βίζας για τους Τούρκους που επιθυμούν να επισκεφθούν την Γερμανία. Η Άγκυρα ζητά παγίως την απελευθέρωση των ταξιδιωτικών θεωρήσεων.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This