Πυριτιδαποθήκη η Μέση Ανατολή: Θρίλερ με τον Νασράλα της Χεζμπολάχ – Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας συγκάλεσε ο Χαμενεΐ στο Ιράν

Φημολογείται ο θάνατος του ηγέτη της Χεζμπολάχ και της κόρης του

Must Read

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, συγκάλεσε την νύχτα της Παρασκευής ἐκτακτη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για τα τεκταινόμενα στον Λίβανο. Η νέα επίθεση του Ισραήλ στην Βηρυτό, με τον φημολογούμενο θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ και της κόρης του, πυροδοτεί τρομακτικές εξελίξεις στην Μέση Ανατολή.




 

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η συνεδρίαση υπό τον Χαμενεΐ για τον Χασάν Νασράλα αναμένεται να γίνει στην οικία του, όπως ανέφεραν Ιρανοί αξιωματούχοι.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται το θρίλερ γαι τον θάνατο του Νασράλα. Ισραηλινά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως ο ηγέτης της Χεζμπολάχ είναι νεκρός, με την φιλο-ιρανική οργάνωση να το διαψεύδει. Προς ώρας, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση.




 

«Έγκλημα που αξίζει κατάλληλη τιμωρία» χαρακτηρίζει η πρεσβεία του Ιράν στον Λίβανο τους σημερινούς βομβαρσιμούς του Ισραήλ στην Βηρυτό, κάνοντας λόγο για επικίνδυνη κλιμάκωση.

Jerusalem Post: Νεκρός ο Νασράλα

Θρίλερ επικρατεί για την τύχη του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, μετά το σφυροκόπημα των ισραηλινών δυνάμεων στη Βηρυτό, με στόχο τον ίδιο στην καρδιά της Νταχίγια, μόλις λίγες ώρες μετά τον εμπρηστικό λόγο του Νετανιάχου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η Jerusalem Post αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι ο Νασράλα σκοτώθηκε κατά τον βομβαρδισμό από τον IDF του αρχηγείου της φιλο-ιρανικής οργάνωσης. Η πληροφορία, ωστόσο, της εφημερίδας δεν επιβεβαιώνεται.

Παράλληλα πηγές υποστηρίζουν ότι ο «ν2» της οργάνωσης σκοτώθηκε, ωστόσο άλλες ανέφεραν στο Reuters ότι το υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης Χάσεμ Σαφιεντίν είναι ζωντανός και ότι στόχος της επιδρομής ήταν ο Χασάν Νασράλα, ο οποίος φέρεται ότι είναι καλά. Το ιρανικό πρακτορείο Tasnim μετέδωσε επίσης ότι ο Νασράλα είναι «ασφαλής».

΄Κόλαση στη Βηρυτό

Από τις αεροπορικές επιθέσεις δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 76 τραυματίστηκαν τα νότια προάστια της Βηρυτού, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό του υπουργείου Υγείας του Λιβάνου

Έξι κτίρια ισοπεδώθηκαν από τα πλήγματα που περιγράφονται ως τα πιο σφοδρά μετά τον πόλεμο του 2006, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Σε πλάνα από τη στιγμή της επίθεσης φαίνεται μια τεράστια έκρηξη και πυκνός καπνός να υψώνεται από την περιοχή. Ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου περιέγραψε σκηνές χάους, με τους κατοίκους να φεύγουν έντρομοι από την περιοχή για να γλιτώσουν.

Το Ισραήλ ανέφερε ότι πραγματοποίησε ένα «πλήγμα ακριβείας» στο «γενικό επιτελείο» της Χεζμπολάχ. Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ανακοίνωσε ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θα επιστρέψει απόψε στο Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι κατηγόρησε το Ισραήλ για «πόλεμο γενοκτονίας» και σχολίασε, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ότι οι σημερινές επιθέσεις στα νότια προάστια της Βηρυτού δείχνουν ότι το Ισραήλ «δεν ενδιαφέρεται» για τις προσπάθειες κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This