Γαλλία: Ξεκίνησε η δίκη της Μαρίν Λεπέν για κατάχρηση εκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωκοινοβούλιο

Σε περίπτωση που κριθεί ένοχη, κινδυνεύει ακόμη και με απαγόρευση του να κατέβει υποψήφια για πρόεδρος της χώρας για μια ολόκληρη δεκαετία!

Must Read

Αντιμέτωπη με χρηματικό πρόστιμο, ποινή φυλάκισης, ακόμη και με την απαγόρευση να διεκδικήσει το προεδρικό αξίωμα για έως και 10 χρόνια βρίσκεται η Μαρίν Λεπέν, καθώς σήμερα, Δευτέρα 30/9, ξεκίνησε η δίκη της στο Παρίσι.

Η ηγέτιδα του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας RN (Εθνική Συσπείρωση), η οποία φέρεται αποφασισμένη να είναι η επόμενη πρόεδρος της χώρας, κατηγορείται για κακοδιαχείριση και κατάχρηση κονδυλίων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ αντιμέτωποι με τις ίδιες κατηγορίες βρίσκονται και περισσότεροι από 20 συνεργάτες της στο κόμμα. Ειδικότερα, όλοι τους κατηγορούνται ότι προσέλαβαν βοηθούς, οι οποίοι εργάζονταν σε κομματικές υποθέσεις και όχι για το Ευρωκοινοβούλιο, που τούς είχε στη μισθοδοσία του.

Η 56χρονη πολιτικός αρνήθηκε τα όσα της καταλογίζουν, υποστηρίζοντας, κατά την άφιξή της στο δικαστήριο, ότι αντιμετωπίζει τη δίκη με ψυχραιμία και επιμένοντας πως εκείνη και οι συνεργάτες της δεν έχουν παραβιάσει κανέναν πολιτικό κανόνα. «Θα αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει σύστημα υπεξαίρεσης χρημάτων από την ΕΕ. Θα αποδείξουμε ότι είναι δυνατόν να είσαι βοηθός ενός Ευρωβουλευτή και να εμπλέκεσαι στη ζωή του RN», δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος του κόμματος, Λοράν Τζακόμπελι.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ένα από τα άτομα που προσλήφθηκε ως βοηθός του Ευρωκοινοβουλίου, εργαζόταν, στην πραγματικότητα, ως σωματοφύλακας της Λεπέν και του 96χρονου πατέρα της, Ζαν-Μαρί Λεπέν. Επιδιώκουν, επίσης, να ανακτήσουν περισσότερα από τρία εκατομμύρια ευρώ. Το RN έχει ήδη επιστρέψει ένα εκατομμύριο ευρώ, το οποίο, ωστόσο, είπε ότι δεν αποτελεί παραδοχή ενοχής. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει περίπου δύο μήνες.

Σημειώνεται πως αντιμέτωπος με κατηγορίες για την υπόθεση είναι και ο ίδιος Ζαν-Μαρί Λεπέν, ο οποίος ίδρυσε το Εθνικό Μέτωπο, το οποίο στην πορεία «μεταλλάχθηκε» σε RN, αλλά δεν θα παραστεί στη δίκη, λόγω της βεβαρημένης κατάστασης της υγείας του. Το σύστημα των φερόμενων πλασματικών θέσεων εργασίας επισημάνθηκε για πρώτη φορά το 2015 και κάλυπτε συμβάσεις για βοηθούς του κοινοβουλίου μεταξύ 2004 και 2016.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This