Η FSB συνέλαβε 39 άτομα που ετοίμαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ρωσία από την Ουκρανία

Υποκινούνταν από το Κίεβο να διαπράξουν «βίαιες πράξεις»

Must Read

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι κατόπιν ερευνών σε 78 περιφέρειες της χώρας, συνέλαβε 39 άτομα, ανάμεσά τους έφηβοι, κατηγορούμενοι ότι στήριζαν «ουκρανικές τρομοκρατικές οργανώσεις» και υποκινούνταν για να διαπράξουν «βίαιες πράξεις».

Οι πράκτορες της FSB διεξήγαγαν έρευνες σε 252 μέλη «διαδικτυακών κοινοτήτων», οι 156 εκ των οποίων είναι ανήλικοι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συλληφθέντες είναι ηλικίας από 14 έως 34 ετών. «Υποστηρίζουν την δράση απαγορευμένων στην Ρωσία ουκρανικών τρομοκρατικών οργανώσεων, που παρότρυναν τα παιδιά και τους εφήβους να διαπράξουν βίαιες πράξεις, εναντίων ατόμων που εκπροσωπούν τις κρατικές Aρχές, συμμαθητές και δασκάλους τους» ανακοίνωσε η FSB.

Eννέα ανήλικοι συμμετείχαν στην προετοιμασία «ένοπλων επιθέσεων» εναντίον εκπαιδευτικών ή θρησκευτικών ιδρυμάτων και σε χώρους μαζικής προσέλευσης. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας κατάσχεσε πυροβόλα όπλα, πυρομαχικά και εξαρτήματα που απαιτούνται για την κατασκευή εκρηκτικών υλών, όπως και «προπαγανδιστικό υλικό τρομοκρατικών οργανώσεων»

Οι συλληφθέντες αλληλογραφούσαν μέσω της εφαρμογής Discord με «Ουκρανούς καθοδηγητές». Στα μηνύματα υπάρχουν οδηγίες «για τρομοκρατικές πράξεις δολιοφθοράς, κατασκευή και χρήση μέσων τρομοκρατίας, σχέδια προετοιμασίας ένοπλων επιθέσεων».

Η Ρωσία εντείνει τις συλλήψεις ατόμων που κατηγορούνται ότι υποστηρίζουν ή βοηθούν την Ουκρανία.

Η εφημερίδα Kommersant έγραψε ότι η εφαρμογή Discord σύντομα θα μπλοκαριστεί στην Ρωσία για παράβαση της νομοθεσίας. Η ρυθμιστική Αρχή ελέγχου τηλεπικοινωνιών ανέφερε ότι απέστειλε στην διοίκηση της εφαρμογής αίτημα να αποσύρει 947 περιεχόμενα που παραβιάζουν την νομοθεσία «μεταξύ εκείνων που περιέχουν παιδική πορνογραφία, εκκλήσεις για εξτρεμιστική δράση, προσέλκυση ανηλίκων σε διάπραξη παράνομων πράξεων».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This