Πέρα από εκατοντάδες πυραύλους κατά του Ισραήλ, οι Ιρανοί εκτόξευσαν και… τις τιμές του πετρελαίου!

Must Read

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των αντιποίνων του Ιράν στο Ισραήλ και η τιμή του πετρελαίου πήρε την ανιούσα, ως αντίδραση των διεθνών αγορών στη σφοδρή πυραυλική επίθεση.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύεται στα 71,78 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 3,61%, ενώ το Μπρέντ κατέγραψε επίσης αύξηση 3,42%, φτάνοντας τα 75,28 δολάρια το βαρέλι, ως άμεση συνέπεια της έντονης ανησυχίας για τη σταθερότητα των πετρελαϊκών αποθεμάτων στη Μέση Ανατολή.

Η αναταραχή στις αγορές πετρελαίου αποδίδεται κυρίως στην αβεβαιότητα για ενδεχόμενες διακοπές στις προμήθειες, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν όλο και περισσότερο για τον κίνδυνο ευρύτερης σύγκρουσης στην περιοχή. Δεδομένου ότι το Ιράν αποτελεί βασικό παράγοντα στην παγκόσμια αγορά ενέργειας, οποιαδήποτε στρατιωτική κλιμάκωση ή αποκλεισμός του Στενού του Ορμούζ, θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές διαταραχές στις προμήθειες πετρελαίου, οδηγώντας τις τιμές σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα.

Οι αναλυτές προειδοποιούν ότι, εάν η σύγκρουση κλιμακωθεί περαιτέρω, οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, επιβαρύνοντας τις διεθνείς αγορές ενέργειας και την παγκόσμια οικονομία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This