Ο πόλεμος δεν είναι η λύση!

Must Read

Παλαιότερα αυτό που συμβαίνει σήμερα στα κοινωνικά δίκτυα, συνέβαινε στα καφενεία. Πολλοί άνθρωποι απέναντι σε μεγάλα γεγονότα όπως τώρα στις εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, επιλέγουν μια πλευρά και αντιμετωπίζουν με οργή και συχνά μίσος, όσους εκφράζουν μια αλήθεια ή δεν συμφωνούν μαζί τους.

  • Γράφει η Μαρία Δεναξά

Είναι αυτή η ερπετοειδής λογική, δραματικά ηλίθια και μανιχαϊστική, που πάντα και παντού προκαλούσε φρικαλεότητες και δεν παύει να γεμίζει με τάφους τα νεκροταφεία.

Η ιστορία έχει δείξει και αποδείξει πως τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον φανατισμό και τον μισανθρωπισμό ορισμένων, ανίκανων να κατανοήσουν ότι κανείς δεν μπορεί να βγει νικητής από μια άμεση σύγκρουση και μια ολοκληρωτική πυρκαγιά στην περιοχή μας.

Οι ίδιοι άνθρωποι αυτομάτως στοχοποιούν όλους εκείνους που, όπως εγώ, δεν προτίθενται να υποταχθούν σε απειλές, προσβολές και μια μονόπλευρη ανάλυση που είναι τόσο άδικη όσο και κατάπτυστη.

Είτε μας αρέσει είτε όχι, αντικειμενικά μιλώντας, κανένα εμπόλεμο κράτος δεν είναι απόλυτα εντός των δικαιωμάτων του. Και, ως συνήθως, οι Δυτικοί, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενεργούν με απόλυτη υποκρισία, αδικία και μεροληψία.

Κανένας λογικός άνθρωπος δεν πρέπει να προσπαθεί να δικαιολογήσει βάρβαρες δολοφονίες, είτε από Παλαιστίνιους, είτε από Ισραηλινούς, είτε από Ιρανούς, ιδίως μέσω τρίτων (proxy war).

Κανένα έντιμο ανθρώπινο ον δεν πρέπει να υποστηρίζει τρομοκρατικές ομάδες όπως η Χεζμπολάχ ή η Χαμάς, οι οποίες στην πραγματικότητα είναι τρομοκρατικές ομάδες που δεν ενεργούν για το καλό των αμάχων πληθυσμών που ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται.

Έπειτα, υπάρχει η περίπτωση του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος, σε ηλικία 74 ετών, οδηγεί το Ισραήλ σε μια επικίνδυνη και ίσως αυτοκτονική λογική ολοκληρωτικού πολέμου, μια τρελή και ανθυγιεινή πολιτική που απέχει πολύ από το να υποστηρίζεται από όλους τους Ισραηλινούς.

Το κείμενο μου ενδεχομένως να δεχθεί κριτική από όλους εκείνους τους πολεμοχαρείς και πολεμοκάπηλους. Οι πιο οξυδερκείς θα παρατηρήσουν ότι αυτοί είναι άνθρωποι που ζουν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τους κινδύνους που συνδέονται με τον πόλεμο και το μακάβριο μονοπάτι των πυραύλων, των βομβών και του θανάτου…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This