Θρήνος στη Ταϊλάνδη – Δεκάδες μικρά παιδιά πέθαναν από φωτιά σε σχολικό λεωφορείο

Τραγωδία με θύματα μικρά παιδιά και δασκάλους

Must Read

Μια μικρή πόλη στην κεντρική Ταϊλάνδη προετοιμάζεται για μια ζοφερή μαζική κηδεία την Πέμπτη για τα 23 παιδιά και τους δασκάλους που έχασαν τη ζωή τους από μια φρικτή πυρκαγιά σε λεωφορείο κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής.

Ορισμένοι κάτοικοι και μοναχοί περίμεναν μετά τα μεσάνυχτα στο Wat Khao Phraya Sangkharam, τον βουδιστικό ναό στην πόλη Lan Sak στην επαρχία Uthai Thani, για να παραλάβουν τις σορούς των νεκρών που επέστρεψαν από την Μπανγκόκ. Επίσης, επέστρεψαν συγγενείς των νεκρών που πήγαν στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης για να βοηθήσουν στην αναγνώριση των βαριά καμένων πτωμάτων. Το σχολείο στο οποίο φοιτούσαν τα παιδιά βρίσκεται στους χώρους του ναού, μια συνηθισμένη τοποθεσία για σχολεία σε μεγάλο μέρος της αγροτικής Ταϊλάνδης.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, μια ηλικιωμένη γυναίκα έκλαιγε μπροστά στη φωτογραφία ενός 14χρονου αγοριού πριν απομακρυνθεί κουτσαίνοντας, με δάκρυα να τρέχουν στο πρόσωπό της και τα χέρια της να κρατούν σφιχτά μια μαύρη πλαστική σακούλα. Οι συγγενείς τοποθετούσαν τρόφιμα, σνακ και ποτά ως προσφορές πάνω στα φέρετρα – μια πράξη σεβασμού που στέλνει συμβολικά τροφή και ευλογίες σε όσους πέθαναν. Στην απογευματινή κηδεία επρόκειτο να παραστεί ο επικεφαλής του μυστικού συμβουλίου της Ταϊλάνδης ως εκπρόσωπος της βασιλικής οικογένειας. Ο βασιλιάς Μάχα Βατζιραλόνγκορν δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί βασιλική τελετή αποτέφρωσης των θυμάτων.

Έξι δάσκαλοι και 39 μαθητές δημοτικού και γυμνασίου επέβαιναν στο λεωφορείο που πήρε φωτιά την Τρίτη σε αυτοκινητόδρομο στα προάστια της Μπανγκόκ. Εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα, που μόνο 22 κατάφεραν να διαφύγουν. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι γονείς εξέφρασαν φόβους για την αποστολή των παιδιών σε σχολικές εκδρομές, καθώς και βαθιά οργή για πιθανά κενά ασφαλείας. Η αστυνομία ερευνά αν η πυρκαγιά προκλήθηκε από αμέλεια και απήγγειλε αρκετές αρχικές κατηγορίες σε βάρος του οδηγού, συμπεριλαμβανομένης της απερίσκεπτης οδήγησης και της παράλειψης να σταματήσει για να βοηθήσει άλλους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This