Το Ισραήλ ΔΕΝ χτύπησε ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία – Η αλήθεια πίσω από την ισραηλινή επίθεση σε συριακό έδαφος

Η αλήθεια πίσω από το χτύπημα του Ισραήλ

Must Read

Από τότε που το Ισραήλ αποφάσισε να προχωρήσει σε αποφασιστικές και ολοκληρωτικές επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ όλοι οι στόχοι που στεγάζουν έμψυχο και άψυχο υλικό της οργάνωσης έχουν γίνει στόχος, από νοσοκομεία και σχολεία στο Λίβανο ως και αποθήκες και βάσεις σε ξένες χώρες.

Τις τελευταίες ώρες επικρατεί μια εκστρατεία παραπληροφόρησης αναφορικά με μία υποτιθέμενη επίθεση του Ισραήλ στην ρωσική αεροπορική βάση Khmeimim στη Συρία, μία είδηση ωστόσο που δεν ισχύει και μεταδίδεται κακόβουλα από ορισμένους κύκλους και συμφέροντα.

Η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική. Το Ιράν, στην προσπάθεια του να στηρίξει τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο, χρησιμοποιεί αεροπορικές βάσεις και αποθήκες όπλων στην Συρία για την μεταφορά υλικού στους μαχητές της Χεζμπολάχ, το Ισραήλ με την σειρά του στοχεύει αυτές τις βάσεις όπως και αεροδρόμια της Συρίας για να μην προσγειωθούν εκεί τα Ιρανικά εφοδιαστικά αεροπλάνα. Για να αποφύγει τους βομβαρδισμούς το Ιράν ζήτησε από την Ρωσία άδεια για να χρησιμοποιήσει την ρωσική βάση Khmeimim, την οποία οι Ισραηλινοί δεν προτίθενται να χτυπήσουν και να ρισκάρουν μία στρατιωτική σύγκρουση με τα πανίσχυρα ρωσικά στρατεύματα. Αυτό που συνέβη εν τη προκειμένη είναι πως οι Ιρανοί χρησιμοποίησαν κανονικά την ρωσική βάση για την μεταφορά όπλων και στην συνέχεια τα μετέφεραν σε δική τους αποθήκη ΕΞΩ από την περίμετρο της ρωσικής βάσης, τότε οι Ισραηλινοί χτύπησαν την αποθήκη των Ιρανών στη Συρία, χωρίς να εμπλέκεται κάπου η Ρωσία.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This