Επιζών του μακελειού της 7ης Οκτωβρίου σκότωσε έναν από τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Τελ Αβίβ

Είχε βοηθήσει και στη διάσωση δεκάδων ατόμων που είχαν τραυματιστεί στο πρωτοφανές αιματοκύλισμα στο μουσικό φεστιβάλ Nova

Must Read

Ήρωα και πιο συγκεκριμένα «ήρωα με σανδάλια», λόγω σχετικού βίντεο που έγινε viral, αποκαλούν τον Lev Kreitman οι Ισραηλινοί, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα που έλαβε χώρα στο Τελ Αβίβ, με δράστες δύο μαχητές της Χαμάς, οι οποίοι δολοφόνησαν επτά άτομα, ανάμεσά τους και τον 26χρονο Ιωνά Καρούση, και τραυμάτισαν άλλα 16, καθώς πυροβόλησε και σκότωσε τον έναν από τους δύο τρομοκράτες.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα, ο Lev Kreitman, έφεδρος στρατιωτικός και μουσικός, είχε βοηθήσει και στη διάσωση δεκάδων τραυματιών στο μουσικό φεστιβάλ Nova στις 7 Οκτωβρίου 2023, την αποφράδα εκείνη ημέρα όπου σημειώθηκε η πρώτη και φονικότερη επίθεση της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος, «πυροδοτώντας» τον νέο πόλεμο στη Μέση Ανατολή, που -μέχρι στιγμής- έχει οδηγήσει στη γενοκτονία που συντελείται στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως περιέγραψε στον ισραηλινό ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet, ο ίδιος είχε επιστρέψει στο σπίτι του λίγο πριν από την επίθεση, για να πάρει την κυνηγετική καραμπίνα του και βρισκόταν σε ένα φαγάδικο στη Γιάφα, όταν άκουσε πυροβολισμούς. Πήρε το όπλο του και βγήκε έξω, καταλαβαίνοντας αμέσως ότι εκτυλίσσεται τρομοκρατική επίθεση. Είδε έναν άνδρα της ισραηλινής αστυνομίας, ο οποίος είχε επίσης βγάλει την καραμπίνα του και οι δυο τους άρχισαν να αναζητούν τους δράστες. Αφού άκουσε και νέους πυροβολισμούς, τους εντόπισε στον σταθμό του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου της Γιάφα, να στέκονται πλάι στα άψυχα κορμιά των θυμάτων τους.

Οι δύο τρομοκράτες χωρίστηκαν και ο ένας τους κατευθύνθηκε προς το μέρος τους. Τότε, ο Kreitman κατάφερε να τον αιφνιδιάσει και τον πυροβόλησε, τραυματίζοντάς τον, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, θανάσιμα. «Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο δυνατό εν μέσω μιας κατάστασης απόλυτης τρέλας, εν μέσω συναγερμών, πυραύλων και αναχαιτίσεων στον ουρανό», τόνισε.

Ο Lev Kreitman, μουσικός, επιχειρηματίας και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Midburn που διοργανώνει μουσικές εκδηλώσεις και καλλιτεχνικά φεστιβάλ, ήταν ένας από τους διοργανωτές του Nova. Στις 7 Οκτωβρίου βρισκόταν στο δάσος Re’im, σε ένα μικρότερο πάρτι δίπλα στο φεστιβάλ, όταν οι μαχητές της Χαμάς διέπραξαν την ανείπωτη σφαγή, σκοτώνοντας συνολικά 364 ανθρώπους. Οπως αναφέρει, μετά την αιματηρή επίθεση, ο ίδιος βοήθησε στη διάσωση των τραυματιών του φεστιβάλ.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This