Πανικός στη Μέση Ανατολή: Τεράστιες ουρές στα βενζινάδικα και κλείσιμο εναέριου χώρου – Το Ισραήλ ετοιμάζει μεγάλο χτύπημα!

Το Ισραήλ υποσχέθηκε εκδίκηση

Must Read

Ο όρκος του Ισραήλ να κάνει το Ιράν να πληρώσει το τίμημα για την πραγματοποίηση μιας μεγάλης κλίμακας πυραυλικής επίθεσης κατά του εβραϊκού κράτους προκάλεσε πανικό σε μεγάλες ιρανικές πόλεις και την ολοήμερη αναστολή των εμπορικών πτήσεων στον ιρανικό εναέριο χώρο.

Το Ιράν εκτόξευσε περίπου 200 βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ισραήλ μετά το σούρουπο της Τρίτης, σε μια σημαντική κλιμάκωση της πολυετούς σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και των περιφερειακών δυνάμεων του Ιράν. Ο ισραηλινός στρατός αναχαίτισε τους περισσότερους από τους πυραύλους με τη βοήθεια των συμμαχικών ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ. Μιλώντας αργά την Τρίτη, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι οι ισλαμιστές ηγέτες του Ιράν έκαναν «μεγάλο λάθος» επιτιθέμενοι στο έθνος του. Άλλοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν τους εν λόγω ηγέτες να αναμένουν μια ισχυρή και επώδυνη απάντηση.

Οι απειλές του Ισραήλ προκάλεσαν μεγάλες ουρές αυτοκινήτων έξω από βενζινάδικα σε μεγάλες ιρανικές πόλεις, καθώς οι οδηγοί έσπευσαν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των οχημάτων τους. Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει δεκάδες αυτοκίνητα να περιμένουν να βάλουν βενζίνη σε ένα πρατήριο καυσίμων στην Τεχεράνη, προφανώς την Τετάρτη. Άλλα αποσπάσματα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνουν παρόμοιες μεγάλες ουρές οχημάτων έξω από βενζινάδικα αργά την Τρίτη στην επαρχιακή πόλη Eslamshahr της Τεχεράνης και στην κεντρική πόλη Ισφαχάν.

Σε μια άλλη προφανή αντίδραση στην απειλή του Ισραήλ για αντίποινα, το Ιράν έκλεισε τον εναέριο χώρο του σε όλες τις εγχώριες και διεθνείς πτήσεις μετά την ολοκλήρωση της πυραυλικής επίθεσης. Η Επιτροπή Αεροδιαστήματος του Ιρανικού Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη ότι οι πτήσεις θα παραμείνουν ανασταλμένες τουλάχιστον μέχρι τις 5 π.μ. τοπική ώρα την Πέμπτη για να «διατηρηθεί η ασφάλεια των επιβατών». Ο ιστότοπος παρακολούθησης πτήσεων FlightAware έδειξε ότι οι εγχώριες και διεθνείς εμπορικές πτήσεις επανήλθαν πάνω από τον ιρανικό εναέριο χώρο μετά τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Η επίθεση του Ισραήλ, άμα και όταν συμβεί αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σφοδρή και να πλήξει τις ενεργειακές υποδομές του Ιράν, διακόπτοντας μεταξύ άλλων και την παραγωγή πετρελαίου στη χώρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This