Ουκρανοί στρατιώτες αρνούνται να πολεμήσουν λόγω έλλειψης εκπαίδευσης και όπλων

Κυκλώματα αξιωματούχων πλουτίζουν δίνοντας πλαστά έγγραφα για να αποφύγουν οι άντρες την επιστράτευση

Must Read

Περίπου 100 στρατιώτες από το 187ο τάγμα της 123ης Ταξιαρχίας στο Ντονμπάς αρνήθηκαν να ολοκληρώσουν αποστολή μάχης, λόγω έλλειψης εκπαίδευσης και ανεπαρκών όπλων.

Οι στρατιώτες οργάνωσαν διαμαρτυρία στο Voznesensk, στην περιοχή Νικολάγιεφ, για να τονίσουν αυτά τα ζητήματα. Ένας στρατιώτης δήλωσε: «Ζήτησα επανειλημμένα πολυβόλα… μου είπαν ότι δεν μπορούσαν να προσφέρουν και αναμένεται να πάμε στο Ντονμπάς χωρίς τίποτα».

Ωστόσο, η διοίκηση επιμένει ότι η μονάδα είναι πλήρως εξοπλισμένη. Οι στρατιώτες αντιμετωπίζουν τώρα πιθανές ποινικές διώξεις.

Εν τω μεταξύ δεκάδες είναι τα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται στην Ουκρανία και έχουν σχέση με τον στρατό.

Το Εθνικό Γραφείο Ερευνών (DBR) της χώρας ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε «σχεδόν έξι εκατομμύρια δολάρια» σε διάφορα νομίσματα, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή, στο διαμέρισμα και το γραφείο της επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής για την περιοχή Χμελνίτσκι (στο δυτικό τμήμα της χώρας), η οποία είναι υπεύθυνη για την αξιολόγηση της καταλληλότητας των ανδρών για επιστράτευση.

Η συγκεκριμένη μαζί με τον γιο της, επικεφαλής του περιφερειακού υποκαταστήματος του κρατικού συνταξιοδοτικού ταμείου, χορηγούσαν πλαστά έγγραφα αναπηρίας και «μαϊμού» ιατρικές διαγνώσεις, προκειμένου άντρες να αποφεύγουν την επιστράτευση.

Από την έρευνα προέκυψε μάλιστα ότι η οικογένεια των Ουκρανών αξιωματούχων έχει πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό και ακίνητα στην Ουκρανία, την Αυστρία, την Ισπανία και την Τουρκία.

Επίσης, η ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας (SBU) ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε «εγκληματική ομάδα 13 ατόμων» στο Χάρκοβο, που βοήθησε περισσότερους από 400 άνδρες να αποφύγουν την επιστράτευση, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα αναπηρίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Έχει στο τσεπάκι 3πλο by pass με αυτή την κοιλάρα και την κόκκινη μύτη. Μοναδική του ελπίδα να καταταγεί, να χάσει κιλά από την ταλαιπωρία και αν γλυτώσει να γυρίσει υγιής στην οικογένειά του.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This