Ουκρανία: Ο Ζελένσκι θα παρουσιάσει το σχέδιό του στους συμμάχους του σε συνάντηση στην Γερμανία

Σε τεντωμένο σχοινί

Must Read

Η πλευρά της Ουκρανίας προγραμματίζει να παρουσιάσει το σχέδιό της για τη «νίκη» με την Ρωσία στους συμμάχους της στην Γερμανία, το επόμενο σαββατοκύριακο, δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Θα παρουσιάσουμε το νικηφόρο σχέδιο, ξεκάθαρα, συγκεκριμένα βήματα για δίκαιο τερματισμό του πολέμου», έγραψε ο Ζελένσκι σε ανάρτηση στο Telegram.

Ο Ζελένσκι θα συναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και άλλους ηγέτες σε τακτική συνάντηση των βασικών συμμάχων του Κιέβου στην αμερικανική αεροπορική βάση του Ράμσταϊν στις 12 Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ, στοιχεία της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας έχουν εμπλακεί τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα για να απωθήσουν νέα ρωσική αεροπορική επιδρομή εναντίον της πρωτεύουσας, του Κιέβου, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός μέσω Telegram. Η Ουκρανία, είχε μια μεγάλη αποτυχία στο πεδίο των μαχών αυτή την εβδομάδα, όταν οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη Βούχλενταρ στο ανατολικό τμήμα της χώρας ύστερα από δύο χρόνια αντίστασης.

Ο Ζελένσκι, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που απηύθυνε κατά την διάρκεια της νύχτας, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του, στρατιωτικοί και διπλωματικοί αξιωματούχοι θα κάνουν «ό,τι» μπορούν τις επόμενες ημέρες για να διασφαλίσουν ότι η συνάντηση στο Ράμσταϊν θα είναι «θετική για την άμυνά μας, για το όραμά μας για το πώς θα πρέπει να τελειώσει ο πόλεμος».

Ο Ουκρανός πρόεδρος παρουσίασε το σχέδιο στον Μπάιντεν και στους δύο υποψήφιους προέδρους των ΗΠΑ, την Κάμαλα Χάρις και τον Ντόναλντ Τραμπ, την περασμένη εβδομάδα ύστερα από μήνες κατά τους οποίους το Κίεβο επεξεργαζόταν ιδέες για τον τερματισμό του πολέμου.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι το σχέδιο του Ζελένσκι περιλαμβάνει «μια σειρά από παραγωγικά βήματα». Ωστόσο Αμερικανός αξιωματούχος το χαρακτήρισε αναδιατυπωμένο αίτημα για περισσότερα όπλα και άρση των περιορισμών για χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς. Το σχέδιο προβλέπει την τελική ήττα της Ρωσίας στον πόλεμο, δήλωσε ο αξιωματούχος. Μια ιδέα που ορισμένοι αξιωματούχοι θεωρούν μη ρεαλιστική.

Η εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενους διπλωμάτες, ανέφερε ότι η παραχώρηση γης από την Ουκρανία στη Ρωσία, προκειμένου να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ μπορεί να είναι η μόνη επιλογή. Πηγή από το γραφείο του Ζελένσκι δήλωσε σε ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ότι το Κίεβο «δεν ανταλλάσσει την κυριαρχία και τα εδάφη» και χαρακτήρισε το δημοσίευμα «απλές συζητήσεις».

 Δείτε ακόμη:

«Αιφνίδια» προσέγγιση Ρωσίας – Ιράκ σε στρατιωτικό επίπεδο!

Ο Ζελένσκι θα καρατομήσει και άλλους αξιωματούχους

Ουκρανοί στρατιώτες αρνούνται να πολεμήσουν λόγω έλλειψης εκπαίδευσης και όπλων

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This