Συρία: Η αντιαεροπορική άμυνα αναχαιτίζει «εχθρικούς στόχους»

Must Read

Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε «εχθρικούς στόχους» στα κεντρικά της χώρας, όπως μετέδωσε το επίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA. Με μία μη κυβερνητική οργάνωση να αναφέρει εκρήξεις στην περιοχή της Χομς, μετά από ισραηλινή επιδρομή. «Τα μέσα της αντιαεροπορικής μας άμυνας αναχαιτίζουν εχθρικούς στόχους στον εναέριο χώρο της κεντρικής περιφέρειας», μετέδωσε χαρακτηριστικά το SANA, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από πλευράς του, έκανε λόγο για εκρήξεις στην περιοχή Χομς, οι οποίες οφείλονταν σε ισραηλινή επιδρομή. Η Συρία αντιμετώπισε «εχθρικούς στόχους» στην κεντρική της περιφέρεια, μετέδωσε και αργότερα η συριακή κρατική τηλεόραση.

Ο ισραηλινός στρατός στοχοθέτησε αρκετές θέσεις του συριακού στρατού στα κεντρικά της χώρας, προκαλώντας υλικές ζημιές, δήλωσε εξάλλου, ο συριακό υπουργείο Άμυνας, με μια μη κυβερνητική οργάνωση να κάνει λόγο για αεροπορικές επιδρομές που είχαν στόχο αποθήκες όπλων.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από την πλευρά του, έκανε λόγο για αρκετές ισραηλινές επιδρομές που είχαν στόχο μια αποθήκη όπλων νοτίως της Χομς και μια αποθήκη πυραύλων του στρατού στην ανατολική επαρχία Χάμα. Νωρίτερα την Κυριακή, αεροπορική επιδρομή είχε στόχο φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια που προέρχονταν από το Ιράκ στη Χομς, στην κεντρική Συρία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρείς άνθρωποι, σύμφωνα με τη ΜΚΟ που εδρεύει στη Βρετανία αλλά διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών στη Συρία.

Από τότε που ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος το 2011 στη Συρία, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες επιδρομές στη χώρα με στόχο τον συριακό στρατό και τις φιλοϊρανικές οργανώσεις, κυρίως τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, που αναπτύχθηκαν στο έδαφός της για την υποστήριξη των κυβερνητικών δυνάμεων.

Την Παρασκευή, ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έκοψε τον δρόμο μεταξύ Λιβάνου και Συρίας, τον οποίο ακολουθούσαν τις τελευταίες ημέρες δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι. Το Ισραήλ, που είναι σε πόλεμο με τη Χεζμπολάχ, κατηγορεί το σιιτικό κίνημα του Λιβάνου ότι μεταφέρει όπλα μέσω του κύριου συνοριακού περάσματος μεταξύ Συρίας και Λιβάνου και βομβάρδισε τη συνοριακή περιοχή επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες.

Δείτε ακόμη:

Έκτακτο: Αναβάλλεται το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν!

Ισραήλ: Έκτακτη σύσκεψη για τους ομήρους της Χαμάς συγκάλεσε ο Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός στρατός ζητά την εκκένωση της νοτίου Βηρυττού

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This