Η Χίλαρι Κλίντον απαιτεί απόλυτη λογοκρισία στα Social Media – «Κινδυνεύουμε να χάσουμε τον έλεγχο»

Η Κλίντον απαιτεί φίμωση κάθε φωνής που πάει κόντρα στα κυρίαρχα αφηγήματα

Must Read

Η πρώην πρώτη κυρία, υπουργός Εξωτερικών και υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον κάλεσε τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αυξήσουν τη λογοκρισία και την παρακολούθηση του περιεχομένου στις πλατφόρμες τους.

«Θα πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα. Θα έπρεπε, κατά την άποψή μου, να καταργήσουμε κάτι που ονομάζεται Τμήμα 230 [του νόμου περί τηλεπικοινωνιών του 1996], το οποίο παρείχε, ξέρετε, ασυλία στις πλατφόρμες στο διαδίκτυο, επειδή θεωρούνταν ότι ήταν απλώς περάσματα – ότι δεν θα έπρεπε να κρίνονται για το περιεχόμενο που αναρτούσαν», δήλωσε η Κλίντον σε μια απροσδόκητα ειλικρινή συνέντευξη στο CNN το Σάββατο, ενώ προωθούσε το νέο της βιβλίο. «Αλλά τώρα γνωρίζουμε ότι αυτή ήταν μια υπερβολικά απλή άποψη, ότι αν οι πλατφόρμες, είτε είναι το Facebook είτε το Twitter/X είτε το Instagram είτε το TikTok, όποια και αν είναι, αν δεν λογοκρίνουν και δεν παρακολουθούν το περιεχόμενο, χάνουμε τον απόλυτο έλεγχο. Και δεν είναι μόνο οι κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις, είναι πραγματική βλάβη, είναι παιδική πορνογραφία και απειλές βίας – πράγματα που είναι τρομερά επικίνδυνα», δήλωσε η Κλίντον.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα που η Κλίντον εμφανίζεται στην τηλεόραση για να ασχοληθεί με τον πολιτικό αντίκτυπο του διαδικτυακού περιεχομένου. Τον περασμένο μήνα, δήλωσε στην Rachel Maddow του MSNBC ότι οι Αμερικανοί που συμμετείχαν στη διάδοση της λεγόμενης «ρωσικής προπαγάνδας» για την υποστήριξη του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 «θα πρέπει να κατηγορηθούν αστικά ή ακόμη και σε ορισμένες περιπτώσεις ποινικά».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν για πρώτη φορά μάρτυρες της δύναμης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον δικό τους πολιτικό χώρο κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2016, με δεκάδες ειδησεογραφικά και ακαδημαϊκά άρθρα που γράφτηκαν για την αποτελεσματική χρήση του Twitter από τον Τραμπ για να σπάσει το αφήγημα των καθεστωτικών μέσων ενημέρωσης, πρώτα στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών και στη συνέχεια στις εθνικές εκλογές. Η αποτελεσματική χρήση των ψηφιακών μηνυμάτων υπέρ του Τραμπ και κατά του Κλίντον που απευθύνονταν σε νέους ψηφοφόρους έχει επίσης συζητηθεί εκτενώς. Έχοντας επίγνωση της σημασίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στις εκλογές του 2020 και εκμεταλλευόμενοι τους ολοένα και αυστηρότερους κανόνες για την «παραπληροφόρηση» στο διαδίκτυο, οι φορείς της λογοκρισίας κατάφεραν να περιορίσουν τις οργανικές, δημιουργούμενες από τους χρήστες διαδικτυακές συζητήσεις που σχετίζονται με τις εκλογές, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών του Τραμπ που ανάγονται στο καλοκαίρι του 2020 σχετικά με την απάτη των ψηφοφόρων με επιστολική ψήφο, τις οποίες η Meta διατήρησε σε ισχύ μέχρι τις αρχές του τρέχοντος έτους. Καθώς πλησίαζαν οι εκλογές, η σειρά εκθέσεων-βόμβα της New York Post «October Surprise» που αποκάλυπτε ότι ο γιος του υποψήφιου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, συμμετείχε σε ένα υποτιθέμενο σύστημα πληρωμών που αντάλλασσε την πρόσβαση στον ισχυρό πατέρα του με μετρητά, λογοκρίθηκε έντονα στο διαδίκτυο.

Ο έλεγχος και η αποτελεσματική χρήση του διαδικτυακού χώρου έχει αποδειχθεί ζωτικής σημασίας κατά τους δύο τελευταίους εκλογικούς κύκλους στις ΗΠΑ, με το κύμα ψηφιακής στήριξης υπέρ του Τράμπ να βοηθά τον υποψήφιο να φτάσει στη νίκη το 2016 και την πρωτοφανή λογοκρισία μιας επιζήμιας ιστορίας για τον Χάντερ Μπάιντεν από εταιρείες τεχνολογίας να βοηθά τον Τζο Μπάιντεν στην προσπάθειά του να διεκδικήσει τον Λευκό Οίκο το 2020.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This