Γαλλία: «Ακλόνητη» η διορισμένη κυβέρνηση Μπαρνιέ – Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής εναντίον της

Must Read

Στη γαλλική Εθνοσυνέλευση «σκόνταψε» σήμερα, Τρίτη 8/10, η πρόταση μομφής που είχε καταθέσει ο συνασπισμός της Αριστεράς κατά της Κεντροδεξιάς κυβέρνησης του Μισέλ Μπαρνιέ, καθώς απορρίφθηκε με ευρεία πλειοψηφία.

Μια πρόταση μομφής, πάντως, που έτσι κι αλλιώς είχε ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας, αφού θα έπρεπε να στηριχθεί και από τους βουλευτές του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού (RN) της Μαρίν Λεπέν, οι οποίοι εμφανίστηκαν απρόθυμοι να συνταχθούν με την Αριστερά. Ως εκ τούτου, υπέρ της πρότασης ψήφισαν μόνο 197 βουλευτές, την ώρα που χρειάζονταν 289 ψήφοι για να ανατραπεί η κυβέρνηση του πρωθυπουργού που επέλεξε ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τον περασμένο μήνα, καθώς κανένα κόμμα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία μετά τις πρόωρες εκλογές.

«Η πρόταση δεν εγκρίνεται» ανακοίνωσε η πρόεδρος του κοινοβουλίου Γιαέλ Μπρον-Πιβέ, με τα βλέμματα, πλέον, να στρέφονται στον πρώτο προϋπολογισμό που θα καταθέσει ο Μπαρνιέ αυτήν την Πέμπτη, ο οποίος είναι πιθανό να περιλαμβάνει αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών ύψους 60 δισ. ευρώ, με στόχο να μειωθεί το έλλειμμα. Η υπερψήφιση του προϋπολογισμού θα είναι η επόμενη μεγάλη δοκιμασία για τη νέα κυβέρνηση.

Σημειώνεται πως η Λεπέν έχει δηλώσει ότι θέλει «να δώσει μια ευκαιρία» στον νέο πρωθυπουργό, αλλά έθεσε «κόκκινες γραμμές», ανάμεσά στις οποίες περιλαμβάνεται το αίτημά της η οποιαδήποτε αύξηση των φόρων να εξισορροπείται από αυξημένη αγοραστική δύναμη για την κατώτερη και τη μεσαία τάξη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This