Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ έπληξε κτήριο στη Δαμασκό κοντά στην ιρανική πρεσβεία – Επτά άμαχοι νεκροί, κυρίως γυναικόπαιδα

Νέος νυχτερινός βομβαρδισμός στα προάστια της Βηρυτού

Must Read

Το Ισραήλ συνεχίζει απτόητο να χτυπά συγχρόνως σε πολλά μέτωπα, με τη Συρία να μπαίνει σήμερα στο στόχαστρό του, καθώς νωρίτερα το βράδυ οι IDF έπληξαν κτήριο στη Δαμασκό, σε «αριστοκρατική» συνοικία κοντά στην ιρανική πρεσβεία, στοχεύοντας αξιωματούχους του Ιράν και της Χεζμπολάχ.

Επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA μετέδωσε ότι από την ισραηλινή επίθεση σκοτώθηκαν επτά άμαχοι, κυρίως γυναικόπαιδα, ενώ υπήρξαν και 11 τραυματίες. Υπήρξαν δε αναφορές ότι ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ο αναπληρωτής διοικητής της Δύναμης Κουντς των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, αλλά η ιρανική πρεσβεία στον Λίβανο διέψευσε ότι μεταξύ των θυμάτων στην πρωτεύουσα της Συρίας υπήρξαν Ιρανοί πολίτες ή αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, πέρα από Ιρανούς αξιωματούχους, οι Ισραηλινοί στόχευαν και τον διοικητή της μονάδας 4400 της Χεζμπολάχ, η οποία είναι επιφορτισμένη με την παράδοση όπλων από το Ιράν και τους πληρεξούσιους του στους μαχητές της.

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε νέα προειδοποίηση εκκένωσης προς τους κατοίκους του νότιου Λιβάνου, ειδικά προς όσους βρίσκονται σε συγκεκριμένα κτήρια στα νότια προάστια της Βηρυτού, ενόψει νέων βομβαρδισμών. «Βρίσκεστε κοντά σε εγκαταστάσεις και συμφέροντα της Χεζμπολάχ και ο Ισραηλινός Στρατός θα ενεργήσει εναντίον τους στο εγγύς μέλλον. Για την ασφάλειά σας και την ασφάλεια των μελών της οικογένειάς σας, πρέπει να εκκενώσετε», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος των IDF με ανάρτησή του στο X.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως λίγες ώρες αργότερα ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε να βομβαρδίζει εκ νέου τον νότιο Λίβανο, καθώς, σύμφωνα με αναφορές, στο προάστιο Νταχίγια της Βηρυτού ακούγονται εκρήξεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ειδησεογραφικό πρακτορείο του Λιβάνου ANI έκανε λόγο για «μεγάλες καταστροφές» που προκλήθηκαν από «σειρά πληγμάτων» στη συγκεκριμένη περιοχή.




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This