Φλόριντα: Δραματικές στιγμές – Εκατομμύρια άνθρωποι συνεχίζουν να εκκενώνουν τις εστίες τους εν αναμονή του κυκλώνα Μίλτον

Κατάσταση πανικού

Must Read

Σε κόκκινο συναγερμό τέθηκε η Φλόριντα, καθώς o τυφώνας Μίλτον πλησιάζει επικίνδυνα κι αναμένεται την Τετάρτη να φτάσει στην αμερικανική πολιτεία!

Ο Τζο Μπάιντεν, ανέβαλε τις επισκέψεις που είχε προγραμματίσει στην Γερμανία και στην Ανγκόλα, για να επιβλέψει τις προετοιμασίες των Αρχών.

«Θα μπορούσε να είναι ο χειρότερος τυφώνας που έχει πλήξει τη Φλόριντα εδώ και πάνω από έναν αιώνα – αν ο Θεός το θέλει δεν θα είναι-  αλλά έτσι φαίνεται αυτή τη στιγμή. Δεν νομίζω ότι μπορώ να βρίσκομαι εκτός της χώρας αυτή τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά.

Έχουν εκδοθεί εντολές για την εκκένωση περισσότερων σπό 1. εκατ. πολιτών, που ζουν στις δυτικές ακτές της Φλόριντα. Ο κυβερνήτης της πολιτείας Ρος ντε Σάντις, επεσήμανε πως έχουν ενεργοποιηθεί 8.000 μέλη της Εθνοφρουράς και πως είναι έτοιμα φορτηγά με προμήθειες και εξοπλισμό. «Τώρα είναι η ώρα να εκτελέσετε το σχέδιό σας … αλλά ο χρόνος τελειώνει», τόνισε.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης Τάμπα, Ζέιν Κάστορ, που πιστεύεται ότι θα βρεθεί στο επίκεντρο των συνεπειών του τυφώνα, κάλεσε τους πολίτες να είναι προετοιμασμένοι και προειδοποίησε πως όποιος μείνει, επιλέγει τον θάνατο. «Μπορώ να πω αυτό χωρίς καμία διάθεση δραματοποίησης: εάν επιλέξετε να παραμείνετε σε μία από τις ζώνες εκκένωσης, θα πεθάνετε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο τυφώνας Μίλτον υποβαθμίστηκε νωρίτερα σε τυφώνα Κατηγορίας 4, καθώς όσο πλησιάζει τον κόλπο Τάμπα, η ισχύς του φαίνεται να εξασθενεί. Οι μετεωρολόγοι, ωστόσο, έχουν προειδοποιήσει ότι θα μπορούσε να σηκώσει κύματα, που ξεπερνούν τα 3 μέτρα.

Στους δρόμους έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων από αυτοκίνητα, καθώς οδηγοί εκκενώνουν τις δύο ζώνες που θα πληγούν. Μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης είχαν ακυρωθεί περίπου 700 πτήσεις από και προς την Φλόριντα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This