Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας – Ισραήλ προκάλεσαν οι δηλώσεις υποστήριξης του Ερντογάν στη Χαμάς

«Πες μας να πυροβολήσουμε, θα πυροβολήσουμε, πες μας να πεθάνουμε, θα πεθάνουμε» το σύνθημα που ακούστηκε!

Must Read

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του μίλησε ο Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας ότι η Χαμάς δίνει αγώνα στη Γάζα και για την Τουρκία και ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική οργάνωση αλλά για αντιστασιακή.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο επικός αγώνας της Χαμάς στη Γάζα είναι ταυτόχρονα και για την Τουρκία. Γνωρίζουμε πολύ, πάρα πολύ καλά ότι ο παλαιστινιακός λαός υπερασπίζεται την ανθρωπότητα και την τιμή των μουσουλμάνων ενάντια στη συμμορία της γενοκτονίας. Ενώ κάποιοι στη χώρα μας συκοφαντούσαν τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση, εμείς, από τις πρώτες μέρες της γενοκτονίας, χωρίς κανένα δισταγμό, είπαμε ότι η Χαμάς είναι οι “Εθνικές Δυνάμεις” της Παλαιστίνης».

Χαρακτήρισε δε το Ισραήλ «σιωνιστική τρομοκρατική οργάνωση» και προσευχήθηκε για τις «ψυχές των αγωνιστών της Χαμάς». Ενώ εντύπωση προκάλεσαν τα συνθήματα που ακούστηκαν μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα, όπως «πες μας να πυροβολήσουμε, θα πυροβολήσουμε, πες μας να πεθάνουμε, θα πεθάνουμε»!

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν ουσιαστικά διπλωματικό επεισόδιο με τους υπουργούς Εξωτερικών των δυο χωρών.

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ Ίσραελ Κατς χαρακτήρισε τον Ερντογάν δικτάτορα, λέγοντας ότι προσπαθεί να καλοπιάσει τους αδερφούς του μουσουλμάνους και να βάλει στο περιθώριο την κληρονομιά του Κεμάλ.

Απάντηση ήρθε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέροντας ότι το Ισραήλ προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα και ότι περιμένει από το Ισραηλινό υπουργό να υπερασπιστεί τον εαυτό του για τον ρόλο του στη γενοκτονία των Παλαιστινίων.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This