Σφοδρή αντιπαράθεση για την ΛΟΑΤΚΙ ακτιβίστρια-κυβερνήτη και το ναυάγιο πολεμικού πλοίου στη Νέα Ζηλανδία

Η ΛΟΑΤΚΙ διοικήτρια και το σκανδαλώδες ναυάγιο

Must Read

Η Νέα Ζηλανδία έχασε το πρώτο της ναυτικό πλοίο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αφού το HMNZS Manawanui προσέκρουσε σε ύφαλο, έπιασε φωτιά και βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Σομόα. Η αντιπλοίαρχος Ιβόν Γκρέι, μια Βρετανίδα λεσβία, ήταν επικεφαλής του πλοίου αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη στιγμή της καταστροφής, η οποία προκάλεσε περιβαλλοντικές ανησυχίες για το πετρέλαιο του πλοίου που μόλυνε τον τοπικό ύφαλο και τον θαλάσσιο βιότοπο.

Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για την αποτυχία και δήλωσαν ότι πρόκειται για την πρώτη ακούσια βύθιση ναυτικού σκάφους της Νέας Ζηλανδίας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μετέδωσε το CNN. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου, όταν το εξειδικευμένο καταδυτικό και υδρογραφικό σκάφος έχασε την ισχύ του και προσάραξε, ενώ πραγματοποιούσε έρευνα για ύφαλο ένα ναυτικό μίλι από τις ακτές του νησιού Upoli της Σαμόα, σύμφωνα με τις αρχές της Νέας Ζηλανδίας. Το ναυτικό δήλωσε ότι τα μέλη του πληρώματος εντόπισαν καπνό την Κυριακή γύρω στις 6:40 π.μ. και στις 9 π.μ. το πλοίο είχε βυθιστεί. Και τα 75 μέλη του πληρώματος και οι επιβάτες διασώθηκαν τη νύχτα, ενώ ορισμένοι υπέστησαν ελαφρά τραύματα.

Η διοικητής Yvonne Gray μετακόμισε στη Νέα Ζηλανδία το 2012, αφού ταξίδεψε στη χώρα με τη λεσβία σύζυγό της για διακοπές. Σύμφωνα με το βιογραφικό της στο Royal NZ, η Γκρέι είχε υπηρετήσει στο βρετανικό ναυτικό από το 1993 πριν ενταχθεί στις δυνάμεις της Νέας Ζηλανδίας. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Γκρέι ανέλαβε τη διοίκηση πλοίου. Η Γκρέι εμφανίστηκε υπέρμαχος των πολιτικών για την πολυμορφία, την ισότητα και την ένταξη. Σε μια ανάρτησή της στο Facebook το 2023, πόζαρε για μια φωτογραφία πάνω σε ένα πλοίο και έγραψε στη λεζάντα: «Μια σπουδαία ομάδα απαιτεί χρόνο και προσπάθεια και αναγνώριση ότι ο καθένας φέρνει κάτι πολύτιμο. Δεν υπάρχει χώρος για αποκλεισμό, δεν υπάρχει χώρος για εκφοβισμό». Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η αστυνομία της Σαμόα έλαβε κλήσεις κινδύνου λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου το βράδυ. Μικρά σκάφη στάλθηκαν για να προειδοποιήσουν ότι το πλοίο απορροφούσε νερό και ότι το πλήρωμά του πιθανόν να χρειαζόταν εκκένωση. Μέχρι τις 5 π.μ. της Κυριακής, όλοι οι επιβαίνοντες είχαν διασωθεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This